Agfa Graphics възнамерява да придобие предпечатна дейност на Ipagsa

1224
Agfa Graphics възнамерява да придобие предпечатна дейност на Ipagsa
Spread the love

Agfa Graphics обяви днес, че възнамерява да придобие предпечатна дейност на испанския доставчик на печатни пластини Ipagsa Industrial S.L.

 

Сделката изключва дейностите по производство на печатни пластини в Барселона, Испания. Обемите за печат, които ще бъдат придобити, ще бъдат частично интегрирани в глобалната производствена мрежа на Agfa и частично закупени от трети доставчици.

Очаква се, че през 2019 г. това придобиване ще донесе до 30 милиона евро за топ линията на Agfa Graphic с двуцифрена оперативна печалба.

 

„Това придобиване е още една стъпка в нашата стратегия за печеливш растеж. В допълнение към значителното увеличение на предпечатната линия, придобиването ще помогне на Agfa да постигне целта си за опративна печалба от средно 10% през следващите няколко години. Опитният екип на Ipagsa ще продължи да работи под собствената си марка като отделен обект, управляван от неговия настоящ собственик Лоренцо Ферари „-  казва Стефаан Ванхоорен, президент на Agfa Graphics.

 

„Ние сме развълнувани да станем част от силен отбор в предлагането на предпечатни решения. С помощта на Ipagsa, Agfa Graphics ще обърне внимание на ценово чувствителните региони и сегменти на глобалния пазар, разграничавайки ги ясно от премиум сегмента, обслужван от организацията Agfa Graphics „, казва Лоренцо Ферари, изпълнителен директор на Ipagsa

 

Източник: Agfa Graphics

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър