Agfa Graphics купува Gandi Innovations

1440

Agfa Graphics e в процес на закупуване на лидера в голямоформатните дигитални решения за печат Gandi Innovations Holdings LLC. Двете компании публикуваха официално новината на сайтовете си.

-Придобиването ще позволи на Agfa Graphics да увеличи значително присъствието си на пазара на голямоформатния дигитален инк джет печат.
-Портфолиото на Gandi Innovations запълва липсващото звено в Agfa Graphics по отношение на инк джет политиката на компанията.
-Сделката ще позволи на Agfa Graphics да обслужва голяма база от инсталирани и работещи принтери.

Agfa Graphics обяви, че е сключено споразумение за придобиване на по-голяма част от активите на Gandi Innovations Holdings LLC заедно с акциите на основните дъщерни компании. От май 2009 г. Gandi Innovations работи под закрилата на федералния канадски закон CCAA, предоставящ възможност на финансово нестабилни компании да преструктурират делата си. Придобиването е предмет на регулаторната рамка и одобрението на съда, както и на успешни довършителни процедури. Цената на сделката между двете компании не е разкрита към този момент. .

За периода от 2001 до 2009г., Gandi Innovations е реализирала огромна база от продадени, инсталирани и действащи производствени дигитални инкджет принтери.Канадската компанията достига пик в продажбите в размер на 127 милиона долара през 2008г. Заради финансовата криза през 2009г., продажбите й спадат драстично и компанията е обгърната от финансова нестабилност. Сред клиентите на Gandi Innovations има много водещи печатници и принт студия. С течение на годините те разчитат на визията на компанията, нейната надеждност и най-модерни решения. Gandi Innovations е основана през 2001г. със седалище и производствени мощности в Mississauga (Канада). В компанията работят 256 висококвалифицирани служители действащи в цял свят, чрез търговски представителства и дистрибутори. Комбинирано с анонсирането от Agfa Graphics на индустриалната плоско печатна преса – M-Press Tiger, както и пускането на нови модели от серията широко-форматни принтери Anapurna, придобиването на продуктовата гаме от Gandi Innovations ще засили лидерската позиция на Agfa Graphics при широко-форматните печатни решения. Комбинацията от продуктовата гама на двете компании ще доведе до значителен ръст на продажбите в областта на мастилено-струйните решения за печат.“ казва Ричърд Бърхъм, вицепрезидент на отдел инкджет в Agfa Graphics. „Това е важна стъпка в нашата стратегия за разрастване на инджет решенията, които предлагаме. Нашето сегашно портфолио се състои нисък и висок клас решения за мастилено-струен печат, което ще бъде допълнено на 100% чрез производствените решения от среден клас, които Gandi Innovations предлагат.“
Изпълнителният директор и съосновател на Gandi Innovations Хари Ганди добавя: „Сливането с Agfa Graphics ще предложи на персонала и клиентите ни необятни възможности. Съвкупността от комбинирана дееспособност и покритие за обслужване на клиентите, както и изследване и развитие на технологиите ще ускорят въвеждането на нови продукти, предоставяне на нови възможности за бизнес и разширяване на гамата от услуги за клиентите ни.“

Agfa                                                                                                    gandinnovanion

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.