Agfa Graphics представи новите пластини Amigo TS

1582

Новите пластини Amigo ThermoFuse ще предлагат с 50% по-висока скорост от предишното поколение.

Amigo TS, ще дебютират на щанда на Agfa на IPEX в Бирмингам, от 18-и до 25-и май 2010. Новите Amigo TS предлагат подобрен контраст на изображението и според производителя издържат повече от 200 000 тиражни удара без изпичане. Също така, пластините могат да преминат допълнителна термична обработка, за още по-висока тиражоустойчивост.

Експонирането и проявяването на Amigo TS са съвместими с повечето CTP системи и проявителни машини на пазара. За проявяването на Amigo TS не се използват химикали, което ги прави по-екологично решение от повечето пластини на пазара. Производителността е увеличена, заради премахването на променливите фактори, свързани със състоянието на разтвора за проявяване.

„Amigo TS предлагата на печатниците, които в момента работят със стандартни оластини, по-ефективна, надеждна и екологично съобразна алтернатива, която не изисква допълнителни инвестиции”, каза Marc Op de Beeck, старши вицепрезидент на маркетинга и продажбите в Agfa Graphics. „Agfa разработи технологията ThermoFuse, която стои в основата на най-успешните пластини, които не се нуждаят от химикали в света. Така за производителите е лесно да станат по-ефективни и екологични“.

ThermoFuse осигуряват по-постоянни резултати от стандартните пластини, проявявани с химикали и имат голяма устойчивост на химически въздействия. Amigo TS сопълва продуктовата линия от термочувствителни пластини на Agfa Graphics, която включва още:Azura, Azura TS и Energy Elite.

Amigo TS

Източник: agfa.com

Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.