Agfa Graphics са индустриален лидер в пестенето на енергия

1093

Компанията получи ISO 50001 сертификация за производството си на пластини.

Agfa Graphics са пионер в графичната индустрия в областта на опазването на околната среда. Според прессъобщение компанията осъзнава и активно поддържа нуждата от постоянно намаляване на вредното въздействие на околната среда, както самостоятелно, така и в сътрудничество с клиентите си. Широката гама от пластини, които нямат нужда от проявяване с химически разтвор са отличен пример как екологични продукти могат да помогнат на клиентите.

Заводите на Agfa за производство на пластини за офсетов печат в Германия и Великобритания вече са сертифицирани по стандарта ISO50001 от LRQA (Lloyd’s Register Quality Assurance). Така Agfa Graphics е сред първите компании в световен мащаб, които са възприели този нов стандарт за управление на енергията. Всяка друга производствена мощност на Agfa Graphics в света планира да постигне същата сертификация през 2013 или 2014.

„Ясно е, че ISO 50001 е важна цел за много водещи компании и този стандарт ще става все по-важен в бъдеще.“, каза Graham Cooper. Глобален мениджър на програмата за стабилност и намаляване на използваната енергия на Agfa Graphics.

agfa

Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.