Amazon се ангажира да похарчи 400 милиона за Kornit

122
Amazon се ангажира да похарчи 400 милиона за Kornit

Споразумение ангажира Amazon да похарчи през следващите пет години 400 милиона долара за цифрови технологии и услуги на Kornit.

Amazon ще придобият съществуващи продукти на израелската компания Kornit за 250 милиона долара, включително принтери и мастила, а останалите 150 милиона долара са предвидени за бъдещи продукти.

Преди сделката Amazon вече притежаваше приблизително 5% от Kornit, освен това използва техните печатни технологии за последната своя услуга Merch by Amazon, която позволява на дизайнерите да продават персонализирани дизайни, като същевременно оставят производството и доставката в ръцете на Amazon. Въпреки това, компанията се стреми да разшири още броят на предлаганите продукти в областта на дигиталния печат на декорация и спортните облекла.

 

Kornit

 

Главният изпълнителен директор на Kornit Ronen Samuel е заявил пред израелския вестник Haaretz, „Бизнесът е в подем, модните компании преминават онлайн и към печат на текстил при поискване. Това споразумение бележи повратна точка за нас. Ще станем огромна компания. Нашата цел са продажби от 500 милиона долара през 2023 г. тя ще бъде постигната само чрез естествен растеж.“

Неотдавнашното предлагане на акции беше четвъртото за Kornit през последните три години и базираната в израелския град Rosh HaAyin компания ще издаде нови два милиона акции на стойност около 124 милиона долара. От началото на 2020 година акциите на Kornit са се увеличили с повече от 80%.

Интернет портал за печатни технологии.