Antalis подкрепи проект, посветен на горилите

961
Antalis подкрепи проект, посветен на горилите

Арт проектът, посветен на дивата природа Hangup получи материали от Antalis за най-новите си произведения, лимитирана серия линогравюри, посветни на тежкото положение на планинските горили.

Antalis подкрепи проект, посветен на горилите

 

„Трагично, ограничено издание“ е серия от 880 двуцветни линогравюри, произведени на хартия Conqueror Bamboo, осигурена от Antalis. David Borrington от студиото Dekkle, базирано в Харфоршър, Великобритания, е произвел гравюрите на ръчната машина Albion на компанията, произведена през 1878.

„В епоха, доминирана от социални и цифрови медии, е радост да работиш с хора с подобни възгледи по проекти, които могат да бъдат докоснати, които са трайни, като този,“ каза основателя на проекта и концептуален дизайнер на Hangup Jacinta Sullivan. „Conqueror Bamboo, с  ангажираността си към опазването на околната среда и луксозното усещане беше идеалната хартия.“

Тиражът от 880 броя представя броят свободни планински горили, останали по света.

Основната част от тиража е произведена в черно и сребро, но 220 отпечатъка са в черно и златно. Това е направено, за да подчертае допълнителния натиск, на който е подложена една четвърт от популацията на горилите – тези, които живеят в националния парк Вирунга в Демократична Република Конго заради  предложенията в областта да се добива нефт.

Conqueror Bamboo е направена от смес от FSC-сертифицирани дървесни влакна и влакна от бамбук. Отпечатъците „Трагично, ограничено издание“ са произведени на версията с 350 грама на квадратен метър и естествен бял цвят.

Източник: projecthangup.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.