Arjowiggins стартираха директната пощенска кампания, посветена на гамата рециклирани хартии Cocoon

1235

Arjowiggins Graphics организират разяснителна кампания, посветена на рециклираната хартия, която има висока степен белота и е подходяща за висококачествен печат, без да вреди на природата.

Кампанията ще се проведе под мотото „Бяла и рециклирана“ и е насочена към печатници, дизайнери и корпоративни клиенти. През май и юни избраните потребители ще получат персонализирана поща. Писма ще акцентират върху високата белота на Cocoon, качеството на печата и това, че продуктите не вредят на околната среда.

Създадена е и интернет страница с информация за продуктовата гама Cocoon, производствения процес и предимствата на рециклирането на хартия. Там е включени калкулатор за въздействието върху околната среда. Той показва разликите във въглеродните емисии и изразходваните вода, енергия и дървесина при производството на 100% рециклираните хартии Cocoon спрямо тези произведени от нови дървесни влакна.

Cocoon включва хартии с и без хромово покритие, с тегло от 80 до 140 грама на кв. м. Те са произведени от целулоза, мастилото, от която е премахнато и отговаря на изискванията на FSC и Ecolabel. Целулозата е обработена във фабрика на Arjowiggins във Франция.

Оперативният маркетинг мениджър на Arjowiggins Angela DeVorchik каза: „С новата кампания се надяваме да покажем висококачествените резултати, които могат да бъдат осигурени от изцяло рециклираната хартия Cocoon 100%, както и начинът, по който използването на тези продукти помага на околната среда. Крайните потребители могат да помогнат за него без да жертват висококачественият вид и белотата на крайния продукт.“

Източник: arjowigginsgraphic.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.