Barbara Bui носи Olin за сезон зима и лято

1163

Mодна къща Barbara Bui е избра премиум офсетова хартия Олин за каталог на колекциите си за Зима 2011, лято 2012 , както и зима 2012.

Стартирала в края на 2010, гамата Олин е уловила въображението на клиенти от сектори, толкова разнообразни, колкото са модата, финансите и фармацевтичните индустрии, благодарение на богатството на възможните приложения и изключителното качество на печат.

В света на модата, особено луксозната, е от съществено значение постоянно да се преосмисляш, за да привличаш клиентела, която да е умна и взискателна. С оглед на това, Barbara Bui реши напълно да промени дизайна на своите каталози; процес, който включва промяна и на използваната хартия.

В своя каталог за зима 2011, Barbara Bui искаше да замени промазна хартия, традиционно използвана при офсетовия печат, за да се акцентира на топлината и мекотата на материалите. Catherine Loquié, издател-мениджър на Barbara Bui, смята, че „промaзаната хартия може да направи тъмните цветове в lookbook-а да изглеждат прекалено доминиращи и студени“. Сред конкуренцията от оферти на пазара, модната къща избира гама Олин въз основа на най-високо качество печат и елегантност на продукта.

“Някои колеги се съмняваха, че една офсетова хартия би предоставила такъв детайл в образите, но техните съмнения бързо се опровергаха, тъй като детайлите са напълно видими“, продължава Catherine Loquié. „Текстурата на хартията е много приятна и предава усещане за лукс, което е точно ефектът, който търсим!”

Този първи положителен опит доведе Barbara Bui до потвърждаване на първоначалния си избор и продължава приключението с Olin за своите каталози за лятото на 2012 и зимата на 2012. Три каталога са били отпечатани на OLIN SMOOTH ABSOLUTE WHITE, 300 гр за корицата и 150 гр за вътрешните страници.

В допълнение към качеството на хартията, отзивчивостта и професионализма на Antalis допринесоха за успеха на партньорството. „Високо ценя връзката с Antalis“, продължава Catherine Loquié. „Това е дългосрочно сътрудничество, тъй като едно и също лице ме съветва в продължение на години и винаги ме информира навреме за най-новите допълнения към офертата на Antalis. Благодарение на тези тесни работни отношения открихме Олин и сме изключително доволни от резултата.”

Постоянно движение
Както и в света на модата, така и Antalis се стреми постоянно да разширява своите оферти с иновативни решения. Това накара компанията да пусне премиум офсет гама на Olin в Европа в края на 2010. Стартирала с 15 гр (от 40 до 400 гр), 5 нюанса и 3 структури (стандартна, грапава, гладка), както и в рециклирана версия, Олин веднага се превърна в най-изчерпателната гама на пазара. Гамата предлага на творческите екипи и принтери изключителна гъвкавост и е подходяща за широк спектър от приложения: покани, бланки, каталози, писма, корици за книги, визитки, комикси, пликове… Евкалиптовите влакна, използвани за производството на хартията и отличното формиране на листите, осигуряват единствен по рода си цветен печат.

В съответствие с ангажимента на Antalis за екологична отговорност, гамата Олин се произвежда от целулоза от гори в съответствие с изискванията на Forest Stewardship Council (FSC ®).

След успеха на Европейския старт, Олин е въведена в Азия през януари 2012. Също през 2012 ще видите и увеличаване на гамата, за да предложим на клиентите си още по-голям избор и да отговорим на пазарното развитие. Хартии, разработени за най-новото поколение на цифрови печатни преси и нов бял нюанс в рециклирания вариант, ще стартират през втората половина на годината.

“Много сме доволни от успеха на гамата Олин към днешна дата, която е и в състояние да отговори на очакванията на такава известна марка, Barbara Bui „, коментира Isabelle Lombard, продуктов мениджър на Antalis International. „Уверени сме, че събитията, планирани за 2012 ще направят гамата още по-гъвкава и адаптирана към нуждите на комуникационните агенции и печатниците на всичките ни международни пазари.”

За Анталис
Antalis е водещ европейски дистрибутор на хартия и опаковъчни решения, с класиране на 4-то място в световен мащаб, с продажби от 2,8 милиарда евро през 2011. Нашите 6000 служители обслужват повече от 230,000 печатни и бизнес клиенти по целия свят, в 45 страни чрез своите 110 дистрибуционни центъра. Antalis прави по 13,000 доставки на ден в Европа и доставя 2 млн. тона хартия годишно в световен мащаб. Antalis е изцяло притежавано дъщерно дружество на Sequana.
За повече информация посетете:
www.antalis.bg

sales@antalis.bg
0 700 177 66

За Barbara Bui
Модна къща Barbara Bui има чист и проницателен стил за модерна, елегантна жена. Дрехите и аксесоарите на марката имат уникално позициониране в света на модния лукс. Колекциите са на разположение в бутици Barbara Bui в Париж, Милано, Ню Йорк, Лос Анджелис, Москва и Монако, както и чрез мрежа от селектирани магазини във Франция и в чужбина.
За повече информация посетете: www.barbarabui.com

Интернет портал за печатни технологии.