Benny Landa ще получи награда за въздействие върху печатната индустрия от PINE

1534
Benny Landa ще получи награда за въздействие върху печатната индустрия от PINE

Печатните индустрии на Нова Англия – PINE ще проведат галавечер на 16-и април и ще връчат наградата за въздействие върху печатната индустрия на Бени Ланда, „бащата на дигиталния печат.“

Бени Ланда

 

Наградата, която съществува от 2003, се връчва на личности, които с възгледите и усилията си са въздействали на печатната индустрия по „дълбок и незаличим начин.“ Тя отчита „предприемаческия дух и проницателността за създаване на нови бизнес модели, разработва технологии, които променят пазара и трайно променя индустрията“.

Повече за Бени Ланда

Пионер на дигиталния печат с Indigo (купена от HP през 2002), сега с Landa, Бени продължава да променя индустрията – разработва футуристични приложения на нанонтехнологиите в областта на печата, енергията и здравеопазването. Визията му за бъдещето включва и инвестиции в обещаващи израелски технологии и благотворителни дейности, които позволяват на младите в неравностойно положение достъп до по-добро образование.

Ланда има портфолио от над 800 патента в различни държави и е най-плодовитият изобретател на Израел и печатната индустрия. Носител е на голям брой награди и почетни титли, включително престижния медал на Edwin H. Land, както и голям брой награди за цялостен принос и почетни титли.

Източник: пресинформация на PINE
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.