Canon оповести плановите си за навлизане в пазара на 3D печат

1148
Canon оповести плановите си за навлизане в пазара на 3D печат

От Canon оповестиха своето намерение да навлязат в пазара на 3D печат. Това се случи по време на изложението Canon Expo в Париж. Там компанията разкри, че работи по собствен проект на устройство за 3D печат.

Въпреки, че не бе демонстрирана самата машина, от Canon показаха отделни прототипни части и представиха своите намерения и цели.

 

3D печат  Canon

Според представители на компанията съществуващите системи имат редица недостатъци, сред които спадат ниската скорост за изработка, малкият набор от материали за производство и ниската устойчивост и продължителност на живот на произведените продукти. От Canon посочиха и своите забележки относно точността на крайните продукти.

Решението на Canon е система, работеща по напълно нов метод. Тя ще използва смоли, чрез които на клиентите ще се предложи материално разнообразие. Според компанията техният 3D принтер ще намали изискванията от допълнителни обработки след изработка.

Докато останалите се задоволяват със създаване на нова система, от Canon искат да създадат изцяло нова цифрова среда, която наричат „3D интегриран софтуер”. Това включва 3D скенери, принтери и инструменти за дизайн, които да позволят на всеки начинаещ потребител да създаде свой 3D дизайн. В бъдеще Canon възнамерява да разработи цялостно решение, позволяващо едновременно бързо създаване на прототипи и серийно производство.

Всичко това изглежда като доста сложно начинание. Ето защо от Canon признаха, че новата система може да стане реалност след най-малко 2 години. Време, през което могат да се променят много неща.

Източник: www.rapidreadytech.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/