Cimpress отваря платформата си за масова персонализация за други компании

1180
Cimpress отваря платформата си за масова персонализация за други компании

Web-to-print гигантът Cimpress тества нов инструмент, който ще позволи на други компании да включват продукти на компанията в своите сайтове или мобилни приложения. Освен това, решението ще позволи на печатниците да продават продуктите си на потенциално огромен пазар.

Cimpress Open

 

Cimpress Open в момента е в тестова фаза и за момента не е промотиран от групата, която включва Vistaprint, Exagroup, Pixartprinting, WirMachenDruck, Druck.at, Tradeprint и още компании. Новото решение използва платформата за масова персонализация.

Cimpress Open за търговци
Cimpress Open има два основни аспекта. Първият позволява на компании да включат Cimpress Partner Fulfilment API в собствените си онлайн магазини или приложения. Така та могат да продават продукти на компанията през тях. След поръчка на някой от техните продукти, Cimpress управлява производството, опаковането и доставката на продукцията. За момента Cimpress Open поддържа ограничен брой продукти, сред които са чаши, плакати, визитки, тениски, торби и протектори за телефони. По този начин вече работят някои от компаниите от групата като Vistaprint, Pixartprinting и Druck.at

Cimpress Open за производители на печатна продукция
Вторият аспект на системата е възможността печатници да предлагат собствените си продукти през търговската мрежа на Cimpress. „Глобална мрежа от търговци предлага продукти от нашия каталог. Когато добавите продукти към Cimpress Open, вие получавате достъп до тях и цял нов сявт потенциални клиенти,“ казват от компанията. Дъщерни фирми на Cimpress като Exagroup и WirMachenDruck вече работят с мрежа външни доставчици.

Платформата за „масова персонализация“ на cimpress
През миналата година тя е обслужила над 17 милиона потребители, обработила е над 30 милиона поръчки и е произвела 45 милиона персонализирани продукти с уникален дизайн. Как е възможно това?

Целта на масовата персонализация е производство на малки, индивидуални поръчки с надеждността, качеството и цените на масовото производство, така че всяка поръчка отговаря на специфичните изисквания и резултатът е персонализиран физически продукт. Cimpress произвежда печатни материали, табели, бродирани облекла и промоционални продукти.

Зад платформата за масова персонализация стоят над 200 патента, инвестиция от 1,3 милиарда долара в технология, развитие и други разходи, 2000 професионалисти в областта на производството и технологиите и несравними производствени възможности, интегрирани с компютърни технологии.

„Докато съчетаваме технологичните си и оперативни възможности в мрежа, ръководена от софтуера, която динамично събира поръчки от търговските ни марки, ние предлагаме подобряване на услугата за клиента и конкурентно предимство, което не може да бъде постигнато от нито една търговска марка, управлявана самостоятелно,“коментират cimpress.

 

Cimpress Open

Марките на cimpress
Cimpress излиза на пазара с 19 различни търговски марки по целия свят. Техните клиенти са малки компании, риселъри на печатни материали и крайни клиенти, които се нуждаят от персонализирани продукти, изработени и персонализирани съобразно изискванията им. Независимо дали става дума за листовки и брошури, табели или дисплеи, фотопродукти или покани или бродирани облекла и промоционални материали, марките на Cimpress помагат на професионалния имидж на клиентите.

Производствените възможности на cimpress
До момента чрез платформата са произведени 46 милиона поръчки, направени са 25 милиона доставки, отпечатани са над 4 милиона табели и 5,9 милиарда визитки, брандирани са над 6 милиона дрехи. Компанията прави 50000 шева за бродерия в минута, производствените ѝ площи по целия свят са 1,5 милиона кв. м., в производството работят 1800 души.

Източник: cimpress.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.