Cimpress ще купи водещата германска Web-To-Print компания WIRmachenDRUCK

1719
Cimpress ще купи водещата германска Web-To-Print компания WIRmachenDRUCK

Глобалният гигант в областта на печата по заявка Cimpress постигна договорка за закупуването на WirMachenDruck.

Cimpress, компанията майка на Vistaprint, активно купува други фирми през последните две години. Тя купи италианската Pixartprinting през миналата година, както и мажоритарен дял във френската Exaprint, след което купи австрийската Druck und Handelsgesellschaft, френската FL Print и  британската Tradeprint. Според Cimpress последната й придобивка допълва подобни инвестиции и поддържа стратегията й за изграждане на платформа за масова персонализация, която смята да изведе на пазара чрез фокусирани марки.

WirMachenDruck, която ще продължи да действа със сегашното си име, е насочена към малки и средни бизнеси, специалисти в графичната област и печатници чрез електронна търговия с “upload and print” модел.

„Очакваме тази покупка да подсили платформата за масова персонализация на Cimpress и възможностите ни да служим на клиентите,“ каза президентът и изпълнителен директор на компанията Robert Keane. „WirMachenDruck има впечатляващи възможности, базирани на интернет, които събират и насочват голям брой малки поръчки към мрежа специализирани производствени партньори.“

„Техният модел на действие, базиран на аутсорсинг, им позволява да бъдат много конкурентни за изключително широка гама продукти, с различни формати, довършителни работи и начини за доставка. За в бъдеще планираме да развием тези възможности далеч отвъд марката WirMachenDruck  като ги интегрираме в платформата си.“

Cimpress инвестира над €300 милиона в купуване на „upload and print” компании, без тази сума да включва купуването на WIRmachenDRUCK.

Според условията на споразумението Cimpress ще получи 100% от акциите на WirMachenDruck срещу сума от около €132 милиона и акции на Cimpress за около €8 милиона.

Робърт Кийн
На снимката: Robert Keane

Източник: businesswire.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.