ColorKarma – общото между Шушана и графичния дизайн

296
ColorKarma – общото между Шушана и графичния дизайн

ColorKarma

Чували ли сте за Shoshana Burgett? Не, това не е онази Шушана, която бе възпята в песен. Става въпрос за нещо съвсем различно – създателят на новия портал за ресурси в графичния дизайн ColorKarma. В днешно време дизайнерите не е достатъчно да бъдат професионалисти само в собствената си област, а са необходими познания също така в процесите и технологиите за печат. Това е причината Shoshana Burgett да създаде в края на миналата година портала ColorKarma.

Самата тя започва кариерата си като графичен дизайнер, преминава през Xerox, след това в Pantone и днес тя обединява целия си опит в този свой нов проект. Мисията и е да превърне ColorKarma в централно място, където хората от рекламния бранш да научават повече по иновативен начин за производството на всякакви задачи, възползвайки се максимално от конкретните технологии и възможности.

Всяка седмица се добавят нови авторски статии в различни области. Сред полезните ресурси също има списък с конкурси за дизайн, списък със съкращения и таблици с размерите на хартиите. Новинарският поток пък обединява на едно място най-важното от световните браншови медии.

ColorKarma

Иновативно решение е секцията с несполучливи дизайни, където могат анонимно да се изпращат нови попълнения с цял предпазване на останалите в общността от досадни и често скъпоструващи грешки. Регистрацията в портала е лесна и най-вече безплатна.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: colorkarma.com

 

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/