Contex представи най-бързия и широк CCD скенер на пазара

989
Contex представи най-бързия и широк CCD скенер на пазара

Датският производител на широкоформатни скенери Contex представи HD Ultra X 6000. Според компанията той е най-широкият, бързият и продуктивен 60 инчов CCD скенер за документи на пазара.

HD Ultra X 6000

 

HD Ultra X 6000 сканира документи с ширина до 160 см със скорост 17,8 изображения в секунда. Според производителя това е с 30% по-бързо от всеки друг скенер в класа. Функциите за засичане на реалния размер и незабавно включване ускоряват работата. Новото приложение Contex AIO позволява на потребителите да използват софтуера Nextimage от мобилните си устройства. Според Contex HD Ultra X 6000 реализира най-бързия трансфер на данни от всеки скенер на пазара. Скенерът използва технологии за трансфер на данни GB Ethernet xDTR2.5 и USB 3.0 SuperSpeed xDTR3.

Качество на изображението
Contex HD Ultra X 6000 е единственият скенер с ширина 60″ с CCD технология на пазара и цели да предложи на потребителите възможно най-високото качество. Той предлага о най-високия индекс за обработка на цветовете, благодарение на Contex Perfect Light, който е базиран на LED и специално разработени дифузионни филтри. Други технологии, които повишават качеството на изображението. Това включва технологията на Contex за коригиране на ефектите от сферичната оптика и увеличаване на точността на оптиката, които намаляват изкривяванията.

Някои от възможностите на HD Ultra X 6000

  • Цветова ICC технология на X-Rite и оптика на Fujifilm, предлагат голяма дълбочина на фокуса – 7mm. CCD оптиката има резолюция от 1200 dpi. Това позволява сканиране на всякакви документи, включително дебели, чувствителни издания и такива, които имат неравна повърхност.
  • Контрол на оптималната дебелина – тази функция позволява на потребителите да настроят скенерът HD Ultra X 6000 за желаната дебелина на хартията с натискането на едно лостче. Има и режим за деликатно сканиране на много тънки документи.
  • Новата система от ролки на Contex прави зареждането на документи лесно и бързо и елиминира изкривяването.
  • Друга функция на скенера е антистатичната система без допир от стъкло и стомана и антистатичната маса, която минимизира триенето. Това намалява и разходите за поддръжка от износване на стъклото на скенера.

Източник: contex.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.