Защо закупуването на CTP експонатор за флексо клишета Kodak NX е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите

307
Защо закупуването на CTP експонатор за флексо клишета Kodak NX е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите

Какво търсите в дадена инвестиция, за да можете да я опишете като правилен ход за вашата компания?

При клиентите на оборудване за печат има четири стандартни подхода за това как да изберат инвестиция:

 • Бърза възвръщаемост на инвестицията – система, която да се изплати за кратък период и да не натоварва финансовите потоци на компанията
 • Намаляване на себестойността на производството – може би най-важното е да се намалят разходите за производство. Това най-често става по два модела. Единият е да се произвежда повече продукт за същото време. Другият – да се намалят директните разходи за производството
 • Увеличаване на възможностите за производство на нови продукти – особено важно е машината да ви позволява диверсификация, печат на нови продукти или подобрение на съществуващите продукти.
 • Подобряване на възможността за спечелване на клиенти, които не сте можели да спечелите до момента – ами ако изведнъж можете да привлечете нови клиенти, които досега са предпочитали друга технология или доставчик на услуга?

Разбира се компаниите вземат предвид и други фактори като:

 • Подобряване на условията на труд за своите служители
 • Подобряване на екологичния профил на предприятието

А какво ще кажете за система, която може да ви донесе всички точки едновременно?

Kodak Flexcel NX е водещата система за експонация на флексо клишета, която се e превърнала в нарицателно за печатници, които искат да печатат за големи български и световни марки.

Системата за производство на флексо клишета може да донесе редица предимства на вашето производство и когато те се комбинират, я правят една от инвестициите с много бърза възвръщаемост.

Kodak NX ви дава възможност да намалите себестойността на своята печатна продукция

На първо място ще можете още от първия ден да намалите значително разходите за самото производство на клишета. Фотополимерът все още е доста скъп материал и съответно формира една немалка част от цената на крайния продукт. Често собствениците на марки не са склонни да заплащат своите клишета и често правят частични или големи промени в дизайните си. Това създава голяма тежест за печатниците, защото им се налага да затворят значителен финансов ресурс във фотополимер, което е рисково.

Закупуването на собствена система за изработка на фотополимери може да намали почти наполовина сумата, инвестирана в изработка на клишета, при това още от първия ден.

На второ място намалявате значително времето за изработка на клишета, което веднага подобрява срока за изработка на цялата поръчка. Голямо спестяване се генерира в случай, че се наложи да се правят клишета за корекции в последния момент – нещо, което типично би означавало много голямо разместване на графика за производство.

На трето място, можете да започнете да пестите мастило от всяка една поръчка. Това става благодарение на уникалните възможности на клишетата NX, които са ги направили предпочитаната технология за големите марки. Използвайки уникалните възможности за набраздяване на повърхността на фотополимерните форми, можете да постигнете по-плътни цветове, без надупчване, при това използвайки анилокси с по-нисък пренос. Представете си да можете да постигнете плътна бяла подложка, само с една секция и то с по-малко мастило. Това са стотици, ако не и хиляди левове спестяване само от това.

Със системата за фотополимерни форми Kodak NX можете да увеличите възможностите за печат на нови продукти

Когато имате надеждна система, която може да ви предоставя качество и постоянство, можете спокойно да се насочите дори към най-изискващите поръчки на пазара. Независимо дали използвате флексо технологията за печат на гъвкави опаковки или опаковки от картон, ще можете да се насочите директно към най-сложните и най-изискващите проекти. Подобни възможности крият по-добър марж на печалба за вашата компания, защото там конкуренцията е по-малка и по-сложните проекти предполагат по-висока добавена стойност.

Със собствена система за изработка на фотополимерни форми вашето производство може да достигне своя пълен потенциал

Когато използвате външен доставчик на фотополимерни клишета, обикновено те правят профил на вашите машини. Проблемът е, че този профил е стандартен и сравнително ограничен, защото външният доставчик няма как да контролира или следи печатните условия във вашето производство.

Когато имате собствена система, заедно с необходимия софтуер за управление на цветовете можете да правите профили и вътрешни стандарти, които да дадат възможност на вашето предприятие:

 • Да постигне максималните възможности на печатните машини и цветови пространства на машините, с които работите
 • Да постигнете стандартизация на печата, като можете предвидимо да постигате съизмерими резултати на различните си машини и технологии

Тези две точки дават своите предимства:

 1. Можете предварително да знаете крайния резултат, който ще получите за нови дизайни и поръчки
 2. Можете да подобрите своята оперативност, като избирате технологията или конкретната машина, на която ще печатате, в последния момент и пак да постигнете желаните резултати

Kodak NX ви позволява да вземете клиенти, които до момента са печатали на други технологии

До скоро беше сравнително ясно кое може да се печата с флексо технология и кое може да се печата само на ротогравюра (дълбок печат).

Печатниците, които използват технологията за производство на фотополимерни форми Kodak NX в световен мащаб, имат възможността и успяват да “откраднат” редица проекти, които до момента са се печатали само на дълбок печат, като ги печатат със съизмеримо качество, но на по-ниски със своите съществуващи флексо машини.

 • Преносът и нанасянето на мастило е толкова добро и цветовете са толкова плътни и ярки, че за много проекти няма разлика дали ще бъдат напечатани на дълбок печат или с флексо
 • Флексо печатът има редица предимства, като по-ниска себестойност за печат, много по-ниски разходи за корекции и много по-кратки срокове за изработка спрямо дълбокия печат – важни фактори за собствениците на марки, които са притиснати да правят къси серии и да отговарят на постоянно променящите се правни регулации

Kodak NX CTP flexo европейска програма

Kodak NX е една от най-подходящите инвестиции по европейски програми

Системата е изключително подходяща за инвестиция по европейска програма, защото ви дава предимства по много параметри от които печелите допълнителни точки. Европейските програми имат два етапа, които са важни за да се нарече един проект успешен:

Кандидатстване и бизнес план – на този етап при оформянето на документите вие трябва да покажете, че инвестицията е в рамките на целите на самата програма, както и да направите прогноза за успеха, който ще ви донесе тя.

 • Kodak Flexcel NX може съвсем лесно да стане част от иновативен процес, който да бъде описан в програмата, заради редицата си уникални технологични възможности, които има само тази система
 • Благодарение на възможностите на Flexcel NX ще можете да напишете добър бизнес план, който ще знаете, че можете да изпълните

Инсталация и отчетност – нашият екип е много опитен и може да намали значително натоварването, което имате от гледна точка на отчетност на проекта.

Проверка и изпълнение на бизнес плана – един често пропускан елемент е, че бизнес планът, който сте направили, трябва да бъде изпълнен. Това е параметър, който се проверява от агенцията в годините след изпълнението на проекта. Благодарение на спестяванията и възможностите, които ви дава системата за флексо клишета Kodak NX, имате много по-голяма сигурност за бъдещето на вашето производство.

За Kodak
Kodak е лидер в производството на решения за печатната индустрия. Технологията NX направи истинска революция във флексо печата и се е превърна в често търсен актив от собствениците на марки, които избират печатниците, с които да работят

За ГЕД
ГЕД е представител на Kodak за цялото им портфолио, включително решенията за флексо печат. Нашият екип има значителен опит в инсталацията и поддръжката на системите и може да ви помогне да извлечете максималната стойност за вашето производство.

Запишете се за бюлетина на ГЕД тук.

ул. Васил Друмев №36
sales@gedbg.com
02 80 61 264

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.