Durst показа два нови широкоформатни UV принтера

940

По време на изложението ISA Sign Expo (провело се в Лас Вегас), бяха представени два подобрени модела широкоформатни UV принтери от серията Rho 1000, Rho 1012 и Rho 1030.

durst

Машините Rho 1000 имат висока производителност и гъвкавост що се отнася до опциите достъпни за потребителите. Те са с голяма степен на автоматизация, като се предлагат в две конфигурации roll-to-cut sheet или roll-to-roll.

Rho 1012 е оборудвана с новите печатащи глави на Durst, работещи с технологията Quadro Array. Според производителите, машината притежава най-високото качество на печат в сравнение с всички модели в своята серия. Обем на капката 12 pl., резолюцията на машината е 1000 dpi и скорост на печат 490 м2/ч.

Rho 1030 е напълно автоматизиран принтер, който има скорост на печат от 1000 м2/ч. Тази скорост, заедно с факта, че машината е напълно автоматизирана прави Rho 1030 идеален за големи тиражи.

Освен двете машини, на изложението Durst представиха и нова технология за мастиленоструен печат. Името на технологията е Variodrop. Тя позволява контролирането на обема и позиционирането на всяка капка, като минималният обем на капката е 10 pl.

Източник: myprintresource.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.