ECOGATE пести пари и енергия.

1638

ECOGATE помогна на производител на книги да изгради по-ефикасна система по събирането и изхвърлянето на отпадъка от обрязването

Sheridan Books, Inc. е водещ производител на книги, който обслужва професионални издатели, университетски печатници и асоциации. Sheridan предлага високо качество на обслужване на клиентите си, съчетано с висококачествен листов, ролен офсетов печат, печат при поискване. От Sheridan пожелали да намалят разходите по събирането и изхвърлянето на отпадъка от тристранното обрязване в тяхата печатница в Челси, Мичиган. Тяхната система обслужвала шест производствени линии за подвързване непрекъснато, дори когато някои от тях не работят в даден момент. Това създава възможност за значителни спестявания от енергия.

ECOGATE  използва т.н електронни „врати“ за регулиране на работата на линиите засмукващи отпадъка. Системата регулира мощността на засмукване според това какво количество отпадък се изхвърля. ECOGATE автоматично поддържа правилния въздушен поток, за да предотврати задръстване, като намалява употребата на енергия при неработещите линии. Системата също така намалява количеството на изпускания въздух, което от своя страна намалява разходите по вентилационната система в сградата, която вкарва свеж въздух. ECOGATE работи напълно автоматично. Операторът задейства системата със включването на която и да е от машините за подвързване.

Инженерите от ECOGATE са изчислили, че инсталирането цялостната система включваща автоматичните „врати“, множество сензори, устройство Power Master за променлива скорост и greenBOXTM Master SRL Controller, ще намали използваната електроенергия от системата на Sheridan с поне 50%. Реалните резултати сочат 53-56%, с което инвестицията се изплаща за по-малко от две години. Също така се намаляват нивата на шума. Инсталацията на системата в Sheridan е втората за ECOGATE в печатната индустрия и първата им в Северна Америка.


Текста написа: Иван Иванов
Източник: whattheythink.com
  

Интернет портал за печатни технологии.