EFI показаха технология, която следи реакцията на клиентите на рекламни пана и табели

1237

Системата се нарича SmartSign Analytics (SSA) и автоматично заснема и анализира колко хора са видели рекламният материал и как са реагирали. SSA беше демонстрирана на международното изложение ISA в Лас Вегас.

efi

Системата съчетава стандартна отпечатана табела или транспарант с уебкамера, свързана с таблет, на който работи система за разпознаване и SSA софтуера на EFI, който се грижи за организацията, анализирането и предаването на данните. SSA работи като засича присъствието на хора в обхвата на камерата и използва инструменти за проследяване на погледа, от които се разбира дали хората наистина гледат рекламата и за колко дълго.

С помощта на усъвършенстван комерсиален алгоритъм за разпознаване на лица от друга компания, системата SSA определя пола и възрастта на всеки зрител. По този начин тя осигурява подробна информация за сегментирането на пазара. Информацията за лицата на хората се премахва автоматично чрез алгоритъм , подсигурен срещу грешки. Това гарантира, че по време на работата не се съхраняват снимки на лицата на хората.

SSA е разработка на звеното на EFI Online Print Solutions (OPS) и беше показана като технологична демонстрация на International Sign Expo (4-и до 6-и април). Посетителите на щанда на EFI видяха на живо действието на системата и процеса на събиране на данни.

Mark McGowan, директор на EFI за OPS продуктите каза: „Печатът може да донесе полза, приходи и печалба в епохата на големите количества информация и тази демонстрация на технология може да покаже как това може да се случи в областта на външната и вътрешната реклама. SSA има потенциала да осигури безпрецедентни прозрения за най-добрите стратегии и реализации, които да стимулират търговията.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.