Eizo ColorEdge CG242W

2216
Eizo ColorEdge CG242W

Специално за тези потребители, които професионално се занимават с редактиране на цифрови фотографии и видеоматериали, компанията Eizo Nanao Corporation пусна нов широкоформатен течнокристален (LCD) дисплей Eizo ColorEdge CG242W, способен да възпроизвежда 97% от цветовото пространство на Adobe RGB.

Монитора е оборудван с 24,1-инчов екран със съотношение 16:9 с резолюция 1920 х 1200 пиксела, яркост 270 кд/м2, контрастност 1100:1, време за реакция 6 милисекунди и 178-градуса ъгъл на виждане в двете плоскости. Освен това, устройството е снабдено с функцията Digital Uniformity Equalizer (DUE), обезпечаваща равномерна яркост и наситеност на цветовете на всички повърхности на екрана. Мониторът е окомплектова със софтуера ColorNavigator, благодарение на която се реализира поддръжка на калибратори като Eye-One, DTP94, DTP94B, Spyder2 и Spyder3.

Eizo ColorEdge има в своя арсенал портове DisplayPort и DVI-I (HDCP), снабден е с вградени USB-концентратори, козирка на екрана и има възможност за регулируема поставка по височина, допускаща не само промяна на ъгъла на наклона на дисплея, но и неговото обръщане в портретен режим.

Първата публична демонстрация ще се състои на международната изложба Photokina 2008 в Кьолн, докато продажбите на Eizo ColorEdge CG242W ще стартират през декември тази година.

Източник: prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.