Esko опростява производството на опаковки на Drupa

1283
Esko опростява производството на опаковки на Drupa

Компанията ще представи нововъведения, които да помогнат на компаниите в адаптирането към променящите се пазарни условия.

Esko опростява производството на опаковки на Drupa

 

Esko ще представи на Drupa значителни нововъведения в областта на хардуера и софтуера, чрез които да помогне на клиентите си да управляват, създават и произвеждат по-добри опаковки, табели и дисплеи. Пазарът днес изисква повече по-къси тиражи и по-кратко време за излизане на пазара това прави процесите и операциите по-сложни. В същото време е налице проблемът с липсата на умели оператори. Тези глобални тенденции се разпростират върху целия процес на производство на опаковки – от идеята до рафта, от марката до дизайнера, от предпечата до печатницата.

Къси тиражи
За да са сигурни, че продуктът е подходящ и привлекателен за клиентите, марките залагат на диверсификация. Вариации в размера, представяне на нови вкусове и регионални маркетингови кампании подобряват ефективността, но могат да доведат до сериозни промени в начина на производство на етикетите и опаковките. Прибавете към това все по-сериозните изисквания на правителствените регулации, които изискват информация на повече езици и повече символи на опаковките, които имат нужда от често обновяване.

Това развитие поставя сериозни предизвикателства пред производителите на опаковки, етикети и табели. Те трябва да контролират по-малки партиди отпечатани опаковки и етикети и складови наличности, доставки в по-кратки срокове и строги изисквания за качеството.

„Броят поръчки нараства постоянно. Днес, производителите на етикети и опаковки, табели и дисплеи, често прекарват повече време в подготовка, отколкото в реален тираж и довършване,“ каза президентът на Esko Udo Panenka. „Подготовките трябва да са по-бързи, за да гарантират, е маржовете са постоянни. Същото се отнася за дизайна и подготовката на поръчките за печат, изискванията за все по-кратки срокове изискват по-висока пропускателна способност на процесите и по-добър контрол на всички операции“
„Esko адресира тези предизвикателства чрез интегриране и опростяване на всяка стъпка от управлението на процесите, предпечата и производството.“

Интеграция и свързване
За да бъдат печеливши днес, печатниците трябва да са сигурни, че предпечатните им и производствени процеси са интегрирани с бизнес операциите им и свързани с цялата верига на доставки. На Drupa, Esko ще покаже мощни и уникални решения, които се справят с тези задачи на всеки етап на производствения процес, от идеи и брифинги до печат и довършване.

Сложните проблеми не приключват с това. Производителите на опаковки трябва да мислят и за структурен дизайн, форми, подходящи за определени цели и довършване. Те трябва да подготвят дизайна за печат, докато управляват критично съдържание като баркодове и други задължителни елементи. Те трябва да приготвят пластини за печат и щанцформи, често в среда, която съчетава конвенционален и цифров печат. Независимо дали използват флексо, дълбок печат или цифров печат, цветовете на марките трябва да са точни и постоянни.

Липса на умели оператори/потребители
Разбира се, перфектното качество, екология и сложна комбинация от печатни технологии са печелившата комбинация днес. Също така съществува проблемът с недостатъчните умения на операторите. „Това не е тривиално,“ каза Panenka. „Докато разработваме и подобряваме продуктите си, говорим с много собственици на компании и продуктовите ни мениджъри анализират обажданията за помощ, които получаваме за дълги периоди. Те следят операторите и работата им и търсят възможности за подобрение. Този процес стои в основата на революционни промени в начина на управление както на хардуера, така и на софтуера ни.“

Източник: прес информация на Esko
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.