Warning: getimagesize(/images/1219739617_11.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Esko представи версия 12 на ArtiosCAD

2120

Компанията обнови софтуерния си пакет за структурен дизайн на опаковки, табели и дисплеи. Новата версия пести време на потребителите и има подобрени 3D възможности.

AriosCAD

ArtiosCAD е професионално решение за производители на опаковки, което им позволява да създават двуизмерни и триизмерни дизайни за различни типове кутии за продуктите на клиентите си. При работа с приложението потребителите могат да проектират опаковката, след което да поставят в нея триизмерен модел на продукта, който искат да пакетират. Новата 12-а версия, която беше представена за пръв път на drupa, предлага и възможности за изграждане на опаковката около въведения 3D модел. Тя може да изчисли и колко броя от продуктите могат да се съберат в дадена опаковка и автоматично да запълни дизайна ѝ с техни модели.

Версия 12, която вече е на пазара, има интегрирани библиотеки за импорт на 3D файлове, които според Esko намаляват времето за поставяне на 3D модели с около 50% в сравнение с предната версия. Според производителя някои от бета тестерите са докладвали за пестене на до 75% от времето за работа.

Според продуктовия мениджър по структурния дизайн на Esko Richard Deroo въвеждането на 3D модели досега е било ръчна работа, която е отнемала много време на дизайнера за изграждане на структурата на екрана. Според него, новата версия дава възможност на специалистите да опростят изграждането на целия дизайн „с просто цъкане с мишката“ и след това автоматично да запълнят дизайна с визуализацията с минимална ръчна намеса.

Друга новост, която пести време и е включена в е инструментът Collision Detection. Той е предназначен за потребители, които работят със сложни проекти, като тези в автомобилната индустрия и производството на потребителска електроника. Тази функция позволява създаване на многобройни компоненти и сегменти за опаковки, които трябва да влизат една в друга. Новият инструмент автоматично дава визуално предупреждения, когато два дизайна си пречат.

Deroo каза: „Потребителите могат да се възползват и от възможността за предварителен преглед при 3D импорт, което им позволява да изберат отделни части от даден модел и да ги преглеждат преди да ги включат в дизайна си.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.