Esko пуска изцяло нова платформа Kongsberg за цифрови довършителни операции

1253

Демонстрирация на Kongsberg C64 ще има на щанд 1201 по време на SGIA 2013 Expo, което ще се проведе 23-25 октомври в Орландо Флорида. Esko ще покаже и новата си i-cut производствена конзола и софтуер за управление на Kongsberg маси.

Kongsberg C64

Kongsberg C64: проектиран наново за 21-ви век
SGIA ще бъде място за глобален старт на новата серия Kongsberg C за цифрови довършителни операции. „Това не е просто нова маса Kongsberg – това е наново проектирана и с нов дизайн платформа за Kongsberg. Ние я наричаме C-серия след десетилетие на изключително успешните и добре познати Kongsberg X-серии“ разказа Стив Бенет, Esko вицепрезидент, Digital Finishing Business.

“Сред многото нови функции, една от атрактивните ще бъде иновативната композитна траверса, която осигурява по-голяма производителност, заедно с най-високо качество и прецизност при рязане и фрезоване, в сравнение с всички други системи от същия размер. Впечатляващия Kongsberg C осигурява най-високата гъвкавост за всички приложения за рекламни знаци, дисплеи и опаковки. Лесен за използване, с нов интерфейс и лекота при смяна на инструментите на маста, Esko предлагат най-доброто качество и надеждност, утвърждаващи Kongsberg системите като продуктов лидер в своята категория.

„На SGIA, Esko ще демонстрира модела Kongsberg C64: който ще работи с 3210 mm широки и 3200мм дълги материали, за да поемат съвременните големи размери на печат. На разположение ще е и Kongsberg C60, модел за работа с материали от 3210мм х 1600 мм.“

Акцентът на новата платформа е композитна, на въглеродна основа траверса, на мястото на традиционната алуминиева конструкция, която позволява на устройството да работи на пълна производствена скорост на много по-големи размери. Всичко това без да се отразява в точността.

Мениджърът за бизнес развитие в Esko Stuart Fox обясни, че едно от най-големите предизвикателства, с всяка CAD / CAM режеща маса е деформацията на гредата, при фрезоване или биговане на дебели материали с висока скорост.

„Дори в стоманена греда ще видите някои неточности в центъра на гредата спрямо краищата – било то и 0,1 мм – така че производителите са склонни да избягват деформацията чрез намаляване на скоростта“, каза Фокс.
„Фактът, че C64 е широка 3.2 метра означава, че ние може би щяхме да загубим около 30-40% от скоростта 100 м/мин, когато се работи на лист с максимален размер, тъй като ние би трябвало да намалим производителността за да компенсираме на ограниченията на технологията.

„Отивайки обаче на материал на траверсата, който е изключително твърд, успяхме да поддържаме скорост и ускорение без да правим компромис с контрола по оста Z, което представлява дълбочината на рязане. Това е хубава стъпка напред в областта на технологиите.“

i-cut Production Console: интуитивно управление на режещи маси Kongsberg
Представяната по време на SGIA i-cut Production Console е нов, по-лесен начин за използване контролер за управление на цифрови довършителни системи Kongsberg. i-cut Production Console е предназначена за всички приложения на маси Kongsberg и по време на изложението ще бъде демонстрирана на Kongsberg XN 24

Новата Kongsberg маса C64 ще бъде показана на щанда им, като в състава са включени Kongsberg XN, най-универсалното, цифрово довършително устройство в средния клас с различни доказани възможности, вложки за инструменти за разширяване на гъвкавосттта и производителността чрез конвейер, AutoFeeder и Roll-Off модули за подаване на материали.

Kongsberg i-XE 10 ще бъде изложена с напълно автоматизирано подаващо устройство, високоповдигачи и автоматично извеждане на продукцията и отпадните материали. Машината е специализирана за довършителни операции на тесен формат, прототипи, проби и малки тиражи цифрови печатни материали на роли или на листа. Системата с подаващото устройство автоматично зарежда и разполага печатните материали на масата, а автоматизираните високоповдигачи позволяват без прекъсване сортиране и подреждане на завършените парчета.

Софтуер за автоматизиране на работния процес за дизайн, печат и рязане
Софтуерът играе важна роля в цялостния процес и Esko разполага с широка гама от интегрирани решения за индустрията за рекламни знаци и дисплеи, като i-cut Suite. Той обхваща процеси от проектирането, през печата до рязанете. В днешния стоково-ориентиран пазар, производителите на рекламни знаци и дисплеи осъзнават, че уникални 3D проекти на дисплей предлагат по-високи маржове. Все повече и повече компании инвестират в интелигентни решения за структурен дизайн като ArtiosCAD, който има обширна библиотека на стандарти за дисплеи за да подпомага дизайнерите, така че те не трябва да започнат от нулата при проектиране на нови дисплеи.

На щанда на Esko, дъщерната X-Rite Pantone ще покаже как фирмените цветове може да запазват повторяемостта при знаците и дисплеите. Ще бъде демонстрирано създаване на потребителски ICC профили с помощта на i1Publish Pro 2 ™, базирани на съществуващите материал в печатния процес.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.