Esko пуска универсален широкоформатен режещ плотер

4901

На drupa 2012 компанията Esko за първи път ще представи новата си серия от режещи плотери Kongsberg XN.

Kongsberg XN
От Esko твърдят, че Kongsberg XN е един от най-универсалнте и производителни режещи плотери от този клас появили се до този момент на пазара. Машината може да работи с широк асортимент от материали – картони, POS-материали и други. Освен това, Kongsberg XN е част от комплексното технологично решение за флексопечатниците, което се нарича Esko Digital Flexo Suite, при което плотерът може да реже фотополимерните флексопластини.. Максималната дебелина на материалите, които може да обработва Kongsberg XN е 25 мм.

Kongsberg XN има четири инструментални глави и сменяеми инструменти, чрез което се осигурява и широката функционалност на плотера.
Главата за фрезоване MultiCUT- HP на новите плотери Kongsberg XN повишава производителността до три пъти. Максималният формат на обработваните материали е 1680×1270 мм (при модела XN20) и до 2210×6550 мм (при XN48).

По материали на www.esko.com

Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.