EXPO PRINT & IMAGING стартира днес

2118
Spread the love
От 5 до 8 ноември 2008 година в Интер Експо и Конгресен Център – София четиридневна среща си дават маркетинг мениджъри, рекламни агенции, дизайнерски и фотографски студия и всички, които се стремят да оптимизират комуникацията между клиент и рекламна агенция.
Тогава се провежда EXPO PRINT & IMAGING, организирана от Агенция Булгарреклама в партньорство със списание Sign Cafe.
EXPO PRINT & IMAGING е приемник на провежданата до 2007 година изложба EXPO PRINT & PACK, като обогатява своята номенклатура и включва нова целева аудитория.
В два изложбени павилиона на площ от 3500 кв.м участват над 50 фирми, представящи над 170 световни марки.

Водещи български и чуждестранни фирми показват актуалните тенденции в областта на дизайна, фотографията, печата, рекламата, визуалните комуникации и опаковъчната индустрия.
Нови дигитални системи, които предлагат възможност за печат върху множество формати и широка гама материали са представени на изложението.
Демонстриран е ефектът от най-иновативните решения при широкоформатния, тампонния, конвенционалния, термотрансферния печат и ситопечата, както и inkjet печата.

Екологичните изисквания към новите мастила и химикали определят стремежа за подобряване на свойствата им и за намаляване на отделяните вредни емисии в атмосферата. В изложбените зали е представена разнообразна гама от UV мастила, мастила на водна основа, тонери, лакове и бързосъхнещи мастила за флексо- и ситопечат.
Сред експонатите са машини за ламиниране, цветни скенери за книги и документи, системи за дизайн и монтаж на реклами и много други.

Професионалистите могат да се запознаят с десетцветната офсетова машина AKIAYAMA J-PRINT и да направят печатни проби на място.
Дебют на българския пазар прави дигитална преса XEROX DocuColor 700 с възможности за скоростен дигитален печат за къси тиражи. Скорост от 70 цветни страници в минута и възможности за on-line довършителни операции са предимства, които отличават модела.
Демонстрирани са модерни машини и оборудване за ситопечат, екосолвентни широкоформатни принтери, решещи плотери с оптична сензорна система, хартии и пенокартони, принтери за печат върху нестандартни повърхности, както и офис техника.

Уникално дигитално решение за печат на опаковки ще бъде показано по време на EXPO PRINT & IMAGING. Модулният софтуеър ArtiosCAD с богата библиотека позволява с няколко щраквания на мишката да се избере необходимата форма на опаковката и вида на материала, от който тя да бъде изработена.
Рекламните специалисти могат да се запознаят с най-новото при дигиталните производствени преси и довършителни устройства в областта на Graphic Arts решенията.
Богата е гамата от медии за конвенционален и термотрансферен печат, професионален fine-art, фото(печат и топлинни преси за трансфер върху плат, които разполагат с MAG технология.
Широки са възможностите на мултифункционални машини за следпечатна обработка с номерираща, биговаща, микроперфорираща функция, както и с регулиране на скоростта на подаване на медията.

Експозиционното разнообразие включва висок клас фотоапарати, средноформатни и голямоформатни камери и дигитални гърбове, оборудване и системи за фотостудиа и извънстудийна фотография, “свръхзвукови” фотобанки, карбонови стативи, филмови процесори, дигитални рамки и др.

Интерес представляват студийните моноблокове с компютърно контролиране на импулса съобразно изискванията на всеки индивидуален потребител. Широк е наборът от аксесоари за контролиране на светлината – рефклектори, различни видове софтбоксове, келвинмери, фотографско осветление, както и от материали и консумативи.

Специално внимание е отделено на най-актуалните нововъведения в предпечата и печата на вътрешна и външна реклама , лайтбоксове, системи за дизайн и монтаж на реклами. Предлагат се цялостни решения за визуална комуникация на търговски обекти, за довършителна обработка и защита на печатни и графични изделия, както и най-съвременни технологии за цифров печат.

Разнообразна е гамата от интериорни и екстериорни светещи рекламни съоръжения, системи от винил или плексиглас, светещи обемни букви, модулни дисплеи за изложения и промоции – банер стойки, рол ъп, експо стени. Новост е системата за окачване, включваща монтажни фитинги и кабели от благородна стомана за създаване на различни видове кабелни дисплеи.

Плеяда от световни имена в областта на криейтива, графичния дизайн и визуалните изкуства събира Фестивалът на рекламодателя AD MALL, който се провежда паралелно с изложбата. Едни от най-добрите американски рекламисти ще запознаят публиката с най-добрите ПР практики и маркетингова комуникация.

Сред тях са: ПР гуруто Саманта Дидженаро, която в специална лекция и уъркшоп ще представи най-добрите ПР кампании, Тод Грант – креативен директор, работил за Адидас и Боинг, и накарал Америка да пие мляко и бира, Ричард Уайлд – директор на училището по визуални изкуства в Ню Йорк, дало най-добрите рекламисти на Америка, и
най-търсения и най-високо платен в момента фотограф в Европа – Стефано Опо, който ще снима пред публика в двудневно шоу.
В атракция ще се превърне и изложбата на Клуба на арт директорите, която включва 163 принта на най-добрите дизайнери за 2008 г. от цял свят.

Работно време на изложбата: от 5 до 8 ноември от 10:00 ч. до 19:00 ч.

Източник: EXPO PRINT & IMAGING

Биографична информация