FACTOR.BG отново на ФОТОВАКАНЦИЯ в Приморско, ММЦ от 1 до 9 септември 2012

1947

За пореден път фондация ФОТОВАКАНЦИЯ и FACTOR.BG си партнират за осъщестяването на поредното значимо фотографско събитие в България.

Много фотография, семинари, авторитетни лектори/фотографи от България и света, технически новости на живо, изложби, демонстрации, купони, плаж, море … и най-важното – срещи с приятели и съмишленици, по този неповторим начин, който се получава само на ФОТОВАКАНЦИЯ.

За трети пореден път FACTOR.BG ще подкрепи ФОТОВАКАНЦИЯ през септември 2012 и ще демонстрира последните новости във фотографския, файн-арт, сублимационен и трансферен печат.

FACTOR.BG ще отпечата две изложби на фотографии, направени по време на събитието, като едната ще бъде на топ-клас фотографска хартия Katana,  а другата – на неповторимите артистични медии на Hahnemuehle! За отпечатването ще бъдат използвани най-добрите широкоформатни фото-принтери в света в момента – Epson Stylus Pro 4900 и Epson Stylus Pro 7900.

Освен копията, които ще бъдат предназначени за финалната изложба, FACTOR.BG осигурава и по още едно копие, на същата медия, за всеки от участниците в изложбата. Това е прецедент в историята на ФОТОВАКАНЦИЯ, но това далеч не е всичко.

За да се сложи край на няколкогодишните мъки на участниците, които се опитваха да редактират своите фотографии на лаптопи или на некалибрирани Apple iMac монитори, тази година FACTOR.BG ще предостави работни станции, с професионални монитори EIZO, калибрирани и профилирани, за получаване на максимално близки до печата резултати.

Ще бъдат демонстрирани последните новости от FACTOR.BG:

  • принтер EPSON L800 – абсолютният бестселър, първият принтер с оригинално интегрирана рефилна (CISS) система и мастила EPSON в бутилки по 70 мл, осигураващи безпрецедентната цена от 5 ст. с ДДС за мастило, за снимка 10/15 см,
  • CD/DVD дискове с WATERSHIELD покритие, на които отпечатаното изображение е водоустойчиво (дори на потапяне под вода за часове), устойчиво на размазване с  пръсти, устойчиво на надраскване и с огледален гланцов финиш, като лакирано с УВ лак – уникално решение за всички случаи, когато перфектният резултат е приоритет номер едно!
  • новият сублимационен принтер за декорация на фото-панели, чаши, текстил, пъзели, рекламни и фото-подаръци – Ricoh 3110, със сублимационни ГЕЛ-мастила Sawgrass SubliJet-R. Предназначен да замести бестселъра RIcoh 3300, този нов модел гарантира още по-ниска себестойност и същия безпроблемен печат, който накара повечето студия, работещи със съблимация, да забравят завинаги за всякакви китайски, корейски и др. мастила и притнери с външни рефилни системи.
  • Всички актуални фотографски и файн-арт хартии и канави Katana и Hahnemuehle, включително и най-новите попълнения.
  • Последни модели фото и широкоформатни притнери от Epson
  • Epson DiscProducer PP-100N – робот за запис и фотореалистичен печат на CD/DVD дискове в напълно автоматизиран режим, на ниска себестойност и с висока надеждност за професионални приложения
  • UNISUB / ChromaLuxe материали за сублимационен печат с най-високо качество – подложки, фото-панели, рамки, пъзели, часовници, табла, баджове и т.н. – над 100 различни артикула, налични за незабавна доставка!
  • термопреси GeoKnight и Transmatic

В принт-центъра, организиран от FACTOR.BG ще има подаръци за всички акредитирани участници във ФОТОВАКАНЦИЯ.

FACTOR.BG ще осигури големи отстъпки от цените на принтерите EPSON и RICOH по повод събитието – повече информация на www.factor.bg, info@factor.bg, 08996 738700
Обща информация за Фотоваканция – photovacation.org
„Да създадем заедно изложба“ – photovacation.org
Майсторски клас с Любомир Сергеев – photovacation.org

Интернет портал за печатни технологии.