Warning: getimagesize(/images/2012-12-12.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Fespa и ESF обявиха първото общоевропейско изложение за табели

1015

Fespa и European Sign Federation (ESF) обявиха European Sign Expo, първото общоевропейско събитие за рекламни табели, включително и електронни, което ще се проведе на 25-27-и юни 2013

Събитието ще протече по същото време като Fespa 2013 и ще заеме площ от 5 000 кв. м. шоуто, което ще бъде организирано от Fespa със стратегическото съдействие на ESF, ще бъде таксувано като отделно събитие, но посетителите на което и да е от изложенията автоматично ще получават достъп и да двете. Peter Tipton, секретар на ESF, каза, че има смисъл да дадат на посетителите шанс да се запознаят с новостите както в печата на табели, така и в текстилния печат, на които е посветена Fespa.

„Има много пресечни точки между печата на текстил и табели. Fespa е международно събитие, затова хора от цяла Европа идват, за да го посетят и сега те ще могат да получат повече като видят всичко“, каза той.

Tipton каза, че темата на изложението ще е бъдещето на индустрията за производство на табели в следващите пет или шест години. То ще включва среща, в която експерти от Париж и Лондон ще дискутират бъдещите промени в законодателството в ЕС и дали светодиодните табели са правилният път за развитие.

Събитието ще включва и състезание, в което дизайнери, производители на табели, училища и колежи за дизайн ще произведат табела по следното задание:
„Историческа сграда в Париж е била превърната в петзвезден хотел – те ще трябва да направят табела, която да бъде използвана на фасадата на сградата. Печелившият дизайн трябва да се съобрази с историята и нуждите на клиентите на хотела“, каза Tipton.

Резултатите от конкурса ще бъда оповестени на European Sign Expo на 27-и юни. Според Tipton 35% от изложбената площ вече е разпределена, но Fespa все още не са оповестили кои производители ще участват.

European Sign Federation (ESF)

Източник: myprintresource.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.