Fespa представи модула за печат върху текстил Fabric

1500
Fespa представи модула за печат върху текстил Fabric

Специалистите в областта на широкоформатния печат с интерес в дигиталния печат върху текстил ще могат да се запознаят с нововъведенията на FESPA Fabric 2014, част от FESPA Digital 2014, която ще се проведе от 20-и до 23-и май 2014.

fespa fabric hub

 

70 изложители ще формират ясно изразена зона FESPA Fabric, в която ще бъде показано оборудване, консумативи и услуги, насочени към печат върху текстил. Това включва промоционални продукти, дрехи и домашен текстил. Изложителите ще бъдат обозначени чрез различни средства, включително с табели, в каталога на шоуто и в онлайн директорията на събитието.

Изложителите на машини на FESPA Fabric включват Anajet, Brother, Epson, Kornit Digital, Mimaki, Mutoh, Roland и Reggiani. Посетителите ще открият и изложители, които ще покажат специализирани текстилни материали и мастила, както и достъп до начини за оптимизиране на възможностите си за дигитален пречат върху текстил.

Fabric Hub ще предложи четиридневна програма от семинари, демонстрации и обсъждане на различни приложения на дигиталния печат върху текстил, осигурени от Kornit Digital. Спонсорът на FESPA Fabric Kornit Digital ще провежда и всекидневни семинари със „съвети и идеи“ за дигиталният печат върху дрехи, докато специалистът по цветовете Marco Olivotto ще споделя опита си за постигане на постоянно цветовъзпроизвеждане през всеки от дните на шоуто.

Професор Marc Van Parys от Университетът в Гент ще представи последните новости в дигиталния печат върху различни текстилни изделия и ще обърне внимание на последните нововъведения в създаването на UV мастила и лакове, предназначени специално за дигитален печат върху текстил.

Christopher Bernat от Vapor Apparel/Source Custom ще постави акцент върху начина, по който печатниците могат да разнообразят възможностите си за печат върху дрехи чрез сублимационна технология и ще наблегне на цените и печалбите. Втора сесия с Bernat ще разгледа предимствата и недостатъците на директния печат върху дрехи спрямо сублимационната технология в светлината на приложенията и клиентската база.

Източник: fespa.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.