Fespa призовава печатниците да се „гмурнат в дебрите на дигиталния печат“ през 2014

1377

Fespa стартира международна маркетингова кампания под мотото „Гмурнете се в дебрите на дигиталния печат“ за Fespa Digital, която ще се проведе догодина.

FESPA Digital 2014

Директорът на Fespa Neil Felton заяви, че мотото на шестото издание на шоуто за широкоформатен печат улава „духа на приключенията и нововъведенията“, познати от предишните кампании на Fespa Digital. Според него то е особено подходящо за печатниците, навлизащи в 2014.

Felton добави: „На пазар, на който технологията става по-зряла, много от посетителите на събитията ни Digital вече са се възползвали от първите предимства от преминаване от аналогови към цифрови технологии. Сега инвестират във второ или трето поколение дигитална техника или обновяване на наличната. Те добавят и софтуер за управление на работния процес или довършителни възможности, за да увеличат възможностите, производителността и функционалността на цифровата си техника.“

FESPA Digital 2014 ще отрази това развитие и ще предложи мащабна образователна програма, която изследва процесите отвъд първоначалните предимства на цифровата „революция“ и помага на посетителите да открият повече за това как дигиталните технологии могат да им помогнат да добавят нови възможности и услуги.“
Шестото издание на FESPA Digital ще се проведе в Messe Munich, Германия от 20-и до 23-и май 2014.

Източник: www.fespa.com/digital
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.