Fespa променя честотата и формата на основното си шоу

1222
Fespa променя честотата и формата на основното си шоу

Fespa обяви мястото на провеждането на следващото си изложение „ситопечат плюс цифров печат плюс печат върху текстил“ и промени честотата му на веднъж на две години, за да избегне съвпадение с Drupa през 2016.

 По този начин основното събитие на Fespa ще с състои през 2015, в Koelnmesse в Кьолн, Германия. Решението е директна реакция на проведено маркетингово изследване. Според Fespa, обратната връзка показала, че изложителите искат шоуто да се премести през 2015 „за да избегне Drupa, но също така защото тригодишният цикъл е твърде дълъг от гледна точка на сегашните темпове на технологично развитие в сектора“. Fespa ще обмисли дали основното събитие ще се върне към традиционната си тригодишна периодичност с допълнителни проучвани след Кьолн 2015.

Освен това, шоуто за 2015 ще премине към формат на работна седмица, „за да отговори по-добре на променящите се потребности на посетителите“. В резултат събитието ще се проведе на 18-22 май, от понеделник до петък.

 

Fespa

 

„Всичко, което правим е, за да отговорим на нуждите на пазара и ако просто решим, че ще е същото като предишните години без да се консултираме с доставчиците и посетителите, няма да сме толкова успешни, колкото сме,“ каза изпълнителният директор на Fespa Neil Felton. Изложението през 2015 потенциално ще заеме почти 60 000 кв. м., което ще го направи най-голямото изложение Fespa досега.

По отношение на Fespa Digital 2014, която ще се проведе на 20-23 май в Мюнхен, Felton коментира, че изложението вече е на път да стане най-голямото дигитално събитие досега. „Fespa Digital през май се развива изключително добре. Вече потвърдихме, че ще е с 2000 кв. м. по-голяма от най-голямото ни цифрово събитие – всичко изглежда изключително добре,” коментира той.

Източник: fespa.com
Текста написа: Мартин Новев 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.