Fespa Digital постави рекорд

1000
Fespa Digital постави рекорд

Според организатора Fespa Digital е поставила рекорд след като изложението през тази година в Мюнхен надхвърли значително броя посетители на предишното изложение в Хамбург през 2011.

Fespa Digital постави рекорд

 

Почти 17 000 уникални посетители са били на Fespa Digital през четирите дена на изложението. Това с 30% повече посетители в сравнение със събитието в Хамбург

„Удивително е, наистина е доста трудно да с опише усещането, че шоуто беше с 30% по-посещавано от предишното най-голямо, но събитието беше просто удивително,“ коментира изпълнителният директор на Fespa Neil Felton. Един от акцентите, които той постави, беше нивото на повторни посещения: 49%, които в сравнение със стойността от 40% в Хамбург са друг индикатор за развитието на събитието.

„Това, че 50% от посетителите сапосетили шоуто в повече от един ден показва, че това, което беше еднодневно или половиндневно събитие сега предлага достатъчно, за да привлече посетителите за два или три дни, което беше целта ни,“ добави той.

Общо шестото поред събитие, посветено на дигиталните технологии, е имало почти 25 000 посетители. Събитието в Мюнхен е и с най-силен международен характер досега. Посетителите от „домашните“ държави (Германия, Австрия и Швейцария) обикновено са около 50% от посетителите, но този път две трети от от тях са били от други места.

„Ако 66% от посетителите ви долитат от целия свят, е очевидно, че те ще са хора, които взимат решения,“допълни Felton. Данните за международните посетители още не са обявени, но през първите два дни посетителите от Китай и Хонконг са били със 125% повече от предното изложение. Ръстът в посетителите от Турция е 30%, а на бразилските 8%.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.