FESPA Digital 2011 показа развитие

1708

Организаторите на изложението отчетоха успех, който според тях е показателен за развитието на дигиталния широкоформатен пазар. ESPA Digital 2011 и FESPA Fabric 2011 бяха проведени съвместно в Хамбург.

FESPA Digital 2011

Обединените изложения привлякоха рекорден интерес. Броят посетители надхвърли 13 000, което е ръст от 34% спрямо последното събитие FESPA Digital от 2009 в Амстердам. От 13 000-те посетители, около 5 300 са присъствали на шоуто повече от един ден, т.е. общия брой посещения е 18 300. Повече от 40% от посетителите са присъствали в повече от един ден (2009: 32%). Това е показател за разширяващия се обхват на двете изложения през 2011 и желанието на представителите на печатниците да се запознаят с пълната гама технологични нововъведения и образователни инициативи.

Управителният директор на FESPA Neil Felton коментира: „Когато отворихме врати във вторник, ентусиазмът на стотиците посетители в преддверието беше забележим. Отвъдокеанските посетители бяха затруднени от шестчасовото затваряне на летище Хамбург заради облака вулканичен прах от вулкана Гримсвьотн. За щастие това не помрачи удивителното международно събитие, което изпревари и най-оптимистичните ни очаквания.”

Изложителите останаха доволни от броя на посетителите и големия брой държави, от които идват. Посетителите от германски печатници са били около 45%, след тях са сериозно представени Великобритания, Белгия, Холандия и Люксембург, скандинавските държави, Италия и Франция. Източноевропейските пазари бяха представени от Полша, Чехия и Русия, имаше и делегации от по-отдалечени държави като Турция, Индия, Бразилия и Китай, които допринесоха за глобалния профил на събитието.

Дневните разисквания на щанда на FESPA засегнаха някои от най-значимите въпроси за широкоформатния печат – как да се развият печатните услуги, за да удовлетворят нуждите на съвременните клиент, как да се подобри взаимодействието с агенциите и собствениците на марки и как да се използва потенциала на интернет за разширяване на бизнеса. Други атракции за потребителите бяха шампионата по брандиране на FESPA, третата конференция за цифровия печат върху текстил, която посрещна 70 делегата във втория ден на шоуто.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.