Warning: getimagesize(/images/sito_pechat_printer.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

FilmMaker V4.0 – RIP софтуер за ink-jet печат на цветоотделки върху филм

3474

Специалистите занимаващи се със ситопечат предпочитат FilmMaker заради качествените филми, с висока оптична плътност, свободата при управлението на параметрите на растеризация, интуитивната работа и поддръжката на принтери от всякакви размери.

FACTOR.BG осигурява безплатни консултации и безплатно отпечатване на пробни цветоотделки за реална поръчка за ситопечат.

Поддържа на склад филми, принтери и софтуер. Принтерите Epson, които се използват за печат на филми за цветоотделки, не се модифицират по никакъв начин и се използват с оригиналните мастила, което значи, че гаранцията на производителя на принтера остава в сила и самият принтер може да се ползва, освен за цветоотделки, така и за фотографски печат, за арт-репродукции, за постери и календари, за цветни проби (с подходящ софтуер) и т.н.

Възможно е да се поръча само филм, ако притежавате подходящ мастиленоструен принтер, макар в този случай да няма гаранция, че ще се постигнат същите резултати. 

 

filmMaker

Възможно е да направите цветоотделките си в програмата, с която работите – Illustrator, Photoshop, CorelDraw и да ги изпратите директно за печат през HotFolder или да отворите даден файл – снимка или илюстрация директно във FilmMaker и той да се погрижи за цветоотделянето.

За работа с високи линиатури – над 150 lpi, е разработен уникален AM/FM растеризиращ алгоритъм, наречен Jitter. Той дава възможност за модифициране на растера за получаване на отлични резултати при възпроизвеждането на светлите и средните тонове, сенките и градиентите.

filmMaker

Софтуерът контролира принтера на ниво управление на размера на мастилената капка, като позволява използването на различни по размер капки при печата на един файл. Това дава възможност за постигане на по-високи линиатури при по-ниски резолюции на печат, като резултатът е по-висока скорост.

Настройването на максималната плътност е елементарно, като дори може да стане визуално, а цялата калибрация и линеаризация стават за минути с помощта на денситометър.

filmMaker

Достъпната цена на софтуера – 880 лв. без ДДС за принтери до 17″/432мм ширина или 1550 лв. без ДДС за принтери до 64″/1620мм ширина, позволяват дори и малки ситопечатни ателиета да се възползват от удобствата и високото качество на филмите, които FilmMaker гарантира.

Още информация за FilmMaker можете да намерите ТУК

FilmMaker може да бъде закупен от FACTOR.BG

Написването на този материал, свързан с използването на мастиленоструийни принтери за отпечатването на филм за ситопечат е породена от тази тема във форума: Широкоформатен принтер за печат върху филм.

Интернет портал за печатни технологии.