Fujifilm отделя бизнеса свързан с печатни технологии в нова компания

1710

Японският концерн Fujifilm Corporation основава нова отделна компания Fujifilm Global Graphic Systems, която започва работа от 1 октомври 2012 година.

Компанията ще се занимава с продажби, маркетинг и сервизна поддръжка на техническите решения на Fujifilm свързани с печата. Нейна задача ще бъде засилването на печатния бизнес, тъй като той се оказва един от приоритните за Fujifilm Corporation.

Fujifilm Global Graphic Systems е създадена чрез сливането на Fujifilm Graphic Systems (продажби, маркетинг и поддръжка на полиграфическите решения в Япония) и Fujifilm Simple Products (разработка и продажби на програмно осигуряване за организацията на workflow в печата).

Освен текущите си функции в Япония, новата компания ще поеме и отговорността за продажбите, маркетинга и обслужването на решения за печат и на външните пазари.
Порфтолиото на новообразуваната компания ще включва следните продукти:

  • Пластини, технически филми, CtP-системи, проявителни машини за пластини, филми и химия за всички видове офсетов печат.
  • Широкоформатни мастиленоструйни принтери и съответните консумативи за тях.
  • Оборудоване за печат при поискване, печат на малки тиражи и персонализация.
  • Мастиленоструйни печатни машини.
  • Софтуерното осигуряване за работните потоци при печат и предпечатния софтуер.
  • Цифрови системи за изработване на електронни платки и др.
  • Техническа поддръжка и сервизно обслужване на печатните решения на Fujifilm. 

През следващите три години Fujifilm планира да увеличи обема на продажбите в парично отношение от бизнес с печатни технологии с 30% по сравнение с текущия показател.

Fujifilm Corporation

По материали на www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.