Fujifilm пусна в продажба мастиленоструйната печатна машина Jet Press 540W

1607

Японската компания обяви, че ролната Jet Press 540W, (с предишно име Jet Press W) е влезнала в продажба. Прототипът на машината бе показан за пръв път на изложението drupa 2012.

fujifilm

Jet Press 540W е предназначен за печат на малотиражни, висококачествени продукции (листовки, книги, списания и различни персонализирани издания). Всички желаещи да видят машината могат да го направят в демо центъра Fujifilm Advanced Print Technology Centre, в Брюксел.

Jet Press 540W позволява едновременен двустранен печат. Размерите на машината са само 6,6х2,8 м. Дигиталната машина може да печата на промазани и непромазани хартии от 64 до 157 г/м2. Максималната и ширина на печат е 540мм., а скоростта и достига до127 м/мин. Резолюцията на печат за сега е 600 dpi., но по-късно тази година се очаква да излезе и модел с резолюция-1200 dpi.

Моделът ще бъде достъпен като самостоятелна система за печат и в комплект с оборудване за довършителни операции Fujifilm. Освен това, към машината могат да се добавят модули за довършителни операции на Hunkeler (за печат на вестници) или Muller Martini (за печат на комерсиални продукти).

Fujifilm Jet Press 540W може да печата както с мастилата на водна основа VIVIDIA WP-S, така и с пигментните VIVIDIA WD-S.

Източник: print21.com.au
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.