Fujifilm създаде оборудване в помощ на широкоформатните машини Onset

928

Японската компания Fujifilm обяви за създаването на прототипно допълнително оборудване към широкоформатните UV- машини Inca Onset S40i, позволяващи печат върху велпапе.

От Fujifilm възлагат големи надежди за пазара на цифров печат върху велпапе. Специалистите от компанията отбелязват, че този вид печат води след себе си определени трудности свързани с придвижването на материала. Благодарение на новото оборудване, притежателите на широкоформатните машини Onset S40i ще могат да произвеждат в големи обеми: стелажи, кашони и POS- материали в малки формати, които по- рано се произвеждаха на офсетови или флексопечатни машини.

fujifilm

В момента иновативната система може да бъде видяна само в производствения цех на Fujifilm в Великобритания. През март се планират бета тестовете на оборудването, както и появяването на напълно автоматизирано такова. Влизането в масово производство пък се очаква през юни.

Машината Inca Onset S40i вече ще използва и специалните мастила Uvijet OC, те са минали бета тестовете, в предприятие, което до сега се е занимавало само с флексопечат, а в момента закупува втора машина Onset S40i. Мастилата имат широк цветови обхват, друго тяхно важно качество, е че са еластични, което позволява материалът да бъде бигован, рязан и фалцован, без опасност печатът да се напука или да промени целостта си по какъвто и да е начин.

Освен това Fujifilm неотдавна представи и друг ъпгрейд на машините Inca Onset S20i и S40i, а именно Accelerator, с негова помощ производителността може да се повиши с до 20% без снижаване на качеството.

Също така през януари 2013г. Fujifilm официално откри фабрика за производство на мастила във Великобритания. То заема площ от 1800 м2 и има производителност от 6000 т/г.

Източник: fujifilmusa.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.