Google обвини RR Donnelley за спадане на цената на акциите си с 20 милиарда долара

1233

Най-големият доставчик на печатни услуги в света RR Donnelley беше обвинен за спада от 8% в цената на акциите на Google след като финансовите резултати за третото тримесечие на интернет гиганта бяха публикувани предсрочно.

спад в акциите на гугъл

Непълните резултати на Google показват значителен спад на печалбите. Според тях печалбите на Google за тримесечието са намалели с 20% до 2,2 милиарда долара. В публикуваните доклади са липсват оценките на анализаторите. Издадената информация е предизвикала бурни сделки, които са свалили стойността на компанията с почти 20 милиарда долара преди спирането на търговията.

Google обвиниха RR Donnelley в изявление, публикувано скоро след събитието. В него се казва: „По-рано тази сутрин RR издателят на финансовата ни информация, ни уведоми, че са публикували черновите с изявлението за приходите ни без нужната оторизация. Спряхме търговията на Nasdaq докато работим върху завършването на документа. След като приключим, ще изнесем информацията, ще възобновим търговията на NASDAQ.“

Tom Quinlan, изпълнителен директор на RR Donnelley каза пред Wall Street Journal, че причината за предварителното изнасяне на информацията е „човешка грешка“ и добави „това не се случва често в нашия свят“. Една от страниците от издадената финансова информация все още има място за цитат на изпълнителния директор на Google Larry Page, на която стои текстът „ЧАКА ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ LARRY“. RR Donnelley, които печатат повече от 100 000 документа годишно казаха в изявление, че ще разследват случилото се.

Акциите на Google отбелязаха спад от 8% до 695 долара при издаването на доклада, според който прихода от акция е 9,03 долара, което е по-малко от очакваните от анализаторите 10,65 долара. Директорът на компанията Page беше принуден да защитава резултатите в конферентен разговор, в който нарече въпросното тримесечие „силна четвърт“, в която приходите са нараснали с 51% до 11,3 милиарда американски долара.

Източник: dailymail.co.uk, printweek.com, uk.wsj.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.