Graphilla Creative Weekend стартира на 6-ти март вечерта

3024
Spread the love

Предстои цял уикенд съпътстван от лекции и прояви, водени от доказани автори в средите на илюстрацията, уеб-дизайн, печатен дизайн, лого и брандинг, фотография и 3Д графика.
inline_848_http://prepressbg.com/images/header_graphilla.jpg

ЗаGraphilla

GRAPHILLA е един от онези интернет форуми, в които не можеш да продадешнякоя таратайка, но можеш да срещнеш професиолналисти от сферите наилюстрация, уеб, печатен дизайн, лого, фотография, 3Д графика…Всъщност, след като изброиш всички тези неща и веднагически„онези форуми” у нас се свеждат до един –GRAPHILLA. Преди 8 години група млади художници и дизайнери започват даразговарят чрез този сайт на различни теми, те не искат нито масовкатана общите форуми, нито техните работи да прашасват в някоя тъмнагалерия без посетители. Постепенно темите се увеличават, разделят поспециализирани секции и достъпът на нови автори е ограничен чреззадължително представяне на портфолио – с една единствена цел, нивотода се държи високо. Днес форумът е среда за запознанства на хората отбранша на визуалните изкуства и реклама, с близо 8 000 регистриранипотребители и посещаемост, за която едва ли някой преди е помислял.

След безброй показани графики, фотографии и лога – Graphillaизлиза „на светло”   на 6-ти мартвечерта в атриума на сграда №10 в Бизнес Парк София с печатна изложбаот 120 работи на своите най-изявени автори. Макар и внушителна на пръвпоглед цифра, 120 принта се оказаха недостатъчни за да събератстойностните проекти, показани във форума. Затова през следващите двеседмици изложбата ще бъде придружена от мултимедийни презентации,представящи творби от всеки специализиран форум на Graphilla.

И ако статията ни завършваше тук, това вероятно щеше да мине катопоредния културен афиш за група хора, които така или иначе знаят къдеще е изложбата в продължение на две седмици. Целият уикенд обаче щебъде съпътстван от лекции и прояви, водени от доказани автори в средитена илюстрацията, уеб-дизайн, печатен дизайн, лого и брандинг,фотография и 3Д графика. Лекциите ще се проведат в конферентната залана сграда 10 в Бизнес Парк София, партерен етаж от доказанипрофесиолналисти от Русия и България.

Гилдията очаква като специален гост и лектор в София един от водещитепрофесиолналисти в света на брандинга и нейминга. Михаил Губергриц ероден през 1976 в Москва. Завършил е ВАШГД (Висша академия за графичендизайн). Работил е в брандинг агенциите „Design depot“, „Brandaid“ и“Interbrand Zintzmeyer & Lux“ a, понастоящем заема постакреативен директор в компанията „BBDO Branding“ – един от лидерите наруския пазар за брандинг услуги. Михаил е също така основател иръководител на първото в Русия „Училище за нейминг“.

Изложбата на Graphilla, както и проявите от Graphilla Crative Weekendса отворени за всеки, който поне веднъж е издавал странни звуци (дори„тц-тц-тццц”), разглеждайки сайта на фотограф,художник или дизайнер! Заповядайте от 6-ти Март, повече информация щебъде изнесена на сайта www.graphilla.com в раздел „Новини,интервюта и уроци”, както и на територията на Бизнес ПаркСофия.

Изложбата ще бъде показана също в Бургас от 24-ти април до 3-ти май вгалерията на дружеството на художниците от гр. Бургас.

Програма

ПЕТЪК
06-ТИМАРТ, 2009
13:00   „Chance management – Брендинг по време накриза
лектор: Антон Читана, Русия

Антон Читана е дизайнер и независим бренд консултант с 10 годишен опитв областта на корпоративните комуникации и бренд консултирането.
Автор на бренд-технологията CUPS™, специалист по нулевиятцикъл на брендинга — brief-to-launch solution, автор и водещна тренинговата програма „1-2-3 Branding“.

В миналото Антон е работил като Senior Conceptor в InterbrandZintzmeyer & Lux и като Senior Designer в Landor Associates.

В портфолиото му има изпълнени проекти за Telia Sonera Group,ТройкаДиалог, Интер РАО ЕЭС, Газпром, Samsung, Puma, J&Co, SonyEricsson, Правителството на г. Москва, Олимпиадата в Сочи 2014 и др.

Семинарът на г-н Читана ще е с продължителност около 4 часа.
19:00   ОТКРИВАНЕ на изложбата на GRAPHILLA за2009-та година – показване на платната и коктейл

СЪБОТА
07-МИМАРТ, 2009
14:00   „Управление на цвета /color management/ зафотографи и илюстратори
лектор: Николай Абаджиев – N1x0n
Кратко въведение в цветните профили, цветните пространства и начинитеза безпроблемна работа с тях.

Николай Абаджиев – 37 год. с 15-годишен стаж в професионалнатафотография и работата с Photoshop.
Заедно с Пламена Коева /Piks/ съосновател на Resize Studio, София. Водисеминари за цифрова фотография и обработка на изображения.
15:30   „DreamColor – реализъм визображението при настолни и преносими работни станции отHewlett-Packard.

Демонстрация на новия специализиран за графика и предпечат монитор наHewlett-Packard 2480zx, както и работни станции, създадени да отговорятна нуждите на професионалистите.
16:30   V-Ray – да разбулим митовете.
лектор: Петър Митев – themagician

Петър Митев е един от създателите на софтуерът за рендеринг на 3Dграфика V-ray и фирмата Chaos Group.
17:30   Брендинг и Нейминг
лектор: Михаил Губергриц, Русия

Михаил Губергриц е роден през 1976 в Москва. Завършил е ВАШГД (Висшаакадемия за графичен дизайн). Работил е в брандинг агенциите „Designdepot“, „Brandaid“ и „Interbrand Zintzmeyer & Lux“ a,понастоящем заема поста креативен директор в компанията „BBDO Branding“- един от лидерите на руския пазар за брандинг услуги. Михаил е същотака основател и ръководител на първото в Русия „Училище за нейминг“ ипартньор в Lexica naming — една от най-големите нейминговиагенции в Русия.

За контакти:
Владимир Донков nikona@gmail.com 0878 300 517

Източник: graphilla.com

Биографична информация