Graphium – нова машина за печат на етикети

1624

По време на две поредни изложения компанията FFEI ще представи ролната си мастиленоструйна печатна UV машина Graphium, предназначена за печат на етикети, опаковки и някои видове специализирани печатни продукти.

FFEI

По думите на производителите, мастиленоструйната UV-машината FFEI позволява печат върху практически всеки материал пригоден за изработването на етикети, без необходимост от предварително нанасяне на праймер.

Към машината могат да бъдат добавяни до шест допълнителни модула за дигитален печат, както и опционално интегрирани станции за флексопечат.

Максималната ширина на печат на Graphium е 330мм (при конфигурация с пет глави) и 410мм (при шест). Към използваните мастила има възможност да бъде добавен и бял цвят, както и възможност за поръчка и на шести допълнителен.

Скоростта на печат на FFEI Graphium е 25, 35 или 45 м/мин.

Машината е оборудвана с печатащи глави Xaar 1001 и използва специалните UV мастила Uvijet Graphium UV, разработени от Fujifilm Speciality Ink Systems.
FFEI Graphium ще бъде представена на изложението Print 13, което ще се проведе в Чикаго от 8 до 12 септември, както и на LabelExpo Europe 2013 (Брюксел, от 24 до 27 септември)

Източник: convertingtoday.co.uk
Превод: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.