Green Wave: Хартия от водорасли! Тя е на нашия пазар!

4201

Все по-малко дървета на сушата и все повече водорасли в морето…

Два различни ефекта, резултат от един и същи проблем – екологичният хаос, причинен от човека. Има само едно решение на този проблем: възвръщане на нормалния ред чрез по-доброто, по-умното използване на природните ресурси и намаляване на отпадъците до минимум. Резултатът може да бъде изненадващ. ALGA CARTA (хартия от водорасли) е доказателство за това! Представете си възможността да превръщате планините от водорасли в хиляди тонове хартия! Това означава, че можем да се откажем от голямо количество целулоза, добивана от дървета (така важни за нашата планета), а същевременно да предложим едно положително решение на проблема с необичайното нарастване на водораслите в Лагуната на Венеция и постепенната деградация на нейната екосистема. ALGA CARTA е висококачествена хартия за многоцветен печат, без съдържание на киселина и хлор. Тя е био-разграждаща се и може да бъде напълно рециклирана. Достъпна в 4 цвята и 7 грамажа.
Проектът ALGA CARTA, одобрен от Европейската общност под програмата „Живот” за чисти и нови технологии, идва от партньорството между Cartiera Favini, Consorzio Venezia nuova, Enea и SGS Ecologica. Проектът „Carta della Laguna di Venezia“ е удостоен с наградата за научно и технологично изследване на Phillip Morris.

Shiro Tree Free – Сега пътят към бъдещето е по-чист!
Единствена по рода си екологична хартия от висок клас, в производството на която се влагат изцяло фибрите от стеблата на възобновяеми и най-вече едногодишни култури като пшеница и царевица, без използването на дървесина.

Търсенето на нови алтернативни суровини с насочено внимание към опазване на околната среда, прави този продукт изключително атрактивен и актуален, а пътят, който прокарва в хартиената индустрия е от огромно значение за екологията.

Хартията Tree Free е произведена с неутрален РН и без никакви киселини, което е предпоставка за нейния дълъг живот. Висококачествената й повърхностна обработка, стабилността на измерванията и това, че е подходяща за различните видове печат, я правят продукт, подходящ за издания с висок престиж и елегантен завършек. Нейната натуралност и оригиналност, приятният допир и изтънчено цветово съчетание възбуждат по нов начин фантазията на дизайнерите.

Tree Free: Една натуралнo различна хартия, създадена с грижа към Планетата на децата ни!

Официален Представител на Favini за България и вносител на тези продукти: Кариер ООД / Адрес на склад и офис:
гр. София
ж.к. Дружба 1
ул „Илия Бешков“ 3
Новата сграда на ПК „Димитър Благоев“

e-mail: cariernm@cablebg.net
Тел.: 02/ 973 92 23
02/ 973 89 95
02/ 979 06 03
GSM: 0896 764296

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.