Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL

1274
Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL
Spread the love

Greenpeace призова компании, сред които са International Paper, 3M и американската търговска верига Costco да се присъединят към бойкота на продуктите на втората най-голяма компания в областта на целулозата и хартията APRIL.

Greenpeace APRIL

 

Собственикът на Antalis Sequana Group и веригата за офис консумативи Staples вече са спрели да доставят продукти на APRIL, която е обект на доклада на Greenpeace за обезлесяването на Индонезия. Докладът е последствие от въздушните снимки, направени от екологичната организация, които показват изсичането на гъсти гори и пресушаването на торфища на парцел на доставчик на APRIL на острова Паданг.

Според Greenpeace има доказателства, че твърденията на APRIL, че не работи със земя с „висока консервационна стойност“ не са верни. Освен това, Greenpeace твърди, че APRIL в публикувала, че има подкрепа за „политиката си за устойчиво развитие“ от WWF и норвежкото правителство, а и двете организации отричат подобно нещо.

Представителят на Greenpeace за Югоизточна Азия Zulfahmi каза: „APRIL бяха хванати, че казват на клиентите си, че имат подкрепа на правителства и неправителствени организации в същия момент, в който булдозерите им съсипваха дъждовната гора и торфищата на Индонезия.“

„Очевидно APRIL не смята, че изсичането на дъждовната гора в области с дълбок торф не е в конфликт с ангажиментите ѝ за консервация. Но горите на Индонезия изчезват по-бързо, отколкото, където и да е по света точно заради такива практики.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.