Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL

1382
Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL

Greenpeace призова компании, сред които са International Paper, 3M и американската търговска верига Costco да се присъединят към бойкота на продуктите на втората най-голяма компания в областта на целулозата и хартията APRIL.

Greenpeace APRIL

 

Собственикът на Antalis Sequana Group и веригата за офис консумативи Staples вече са спрели да доставят продукти на APRIL, която е обект на доклада на Greenpeace за обезлесяването на Индонезия. Докладът е последствие от въздушните снимки, направени от екологичната организация, които показват изсичането на гъсти гори и пресушаването на торфища на парцел на доставчик на APRIL на острова Паданг.

Според Greenpeace има доказателства, че твърденията на APRIL, че не работи със земя с „висока консервационна стойност“ не са верни. Освен това, Greenpeace твърди, че APRIL в публикувала, че има подкрепа за „политиката си за устойчиво развитие“ от WWF и норвежкото правителство, а и двете организации отричат подобно нещо.

Представителят на Greenpeace за Югоизточна Азия Zulfahmi каза: „APRIL бяха хванати, че казват на клиентите си, че имат подкрепа на правителства и неправителствени организации в същия момент, в който булдозерите им съсипваха дъждовната гора и торфищата на Индонезия.“

„Очевидно APRIL не смята, че изсичането на дъждовната гора в области с дълбок торф не е в конфликт с ангажиментите ѝ за консервация. Но горите на Индонезия изчезват по-бързо, отколкото, където и да е по света точно заради такива практики.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.