Griffin – ново предпечатно решение за широкоформатния печат

1075
Griffin – ново предпечатно решение за широкоформатния печат

Workflowz пусна в продажба решението за автоматизация на предпечатните процеси в широкоформатния печат – Griffin 1.0.

Създателите му твърдят, че чрез него ще се намалят разходите за субстрат, ще се редуцират грешките и ще се увеличи производителността.

 

Работният процес е максимално опростен и може да бъде овладян посредством кратко обучение. При импортирането на работните файлове в системата се въвеждат различни производствени данни, сред които: количество, форма и размер на крайния продукт.

 

След това чрез библиотека могат да се направи избор от наличните размери на субстрати – листови и ролни. Софтуерът запълва оптимално печатаемото поле, включително чрез завъртане на изображенията в различни посоки.

 

Процесът завършва с автоматичното поставят на маркери/регистри/баркодове или други методи за проследяване, и експортиране по предварително зададени настройки на файлове за печат и рязане към различни устройства. В Griffin могат да се импортират PDF, AI, TIFF, JPG, PNG, BMP и GIF.

 

Може да видите повече информация във видеото, предоставено от създателите на Griffin в YouTube:

 

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/