Warning: getimagesize(/images/2014/01/2014_01_10_0y8g.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Heidelberg продаде CSAT на Markem-Imaje

1316

Heidelberger Druckmaschinen AG продаде компанията CSAT, която притежаваше изцяло, на Markem-Imaje GmbH.

Linoprint L

Сделката е влязла в сила на първи януари тази година. Компанията, специализирана в решения за производство на етикети и опаковки Gallus, както и досега, ще продължи да държи правата за дистрибуция за мастиленоструйната преса за етикети Linoprint L, произвеждана от CSAT.

Цифровата drop-on-demand (капка по заявка, DoD) система на Linoprint L ще остане основна част от продуктовата гама на Gallus. Gallus ще продължи да предлага ротационната мастиленоструйна дигитална машина, произвеждана от CSAT, на пазарите, на които и досега, и ще продължи да работи с Markem-Imaje върху подобряването на продукта.

Linoprint L използва drop-on-demand мастиленоструен метод за печат и предлага разделителна способност от 600 dpi и скорост на печат от до 48 метра в минута в пълноцветен режим. Тази цифрова система може да печата къси тиражи персонализирани етикети. По този начин системата допълва актуалната гама на Gallus от флексопечатни, офсетови и ситопечатни решения.

„Като гъвкаво решение, Linoprint L привлече най-голяма тълпа на Labelexpo тази година, заедно с довършителната система Gallus ECS C,“ коментираха от компанията. „Тези устройства съчетават предимствата на цифровата мастиленоструйна преса с висока резолюция и конвенционалната високопроизводителна довършителна линия. Етикетите могат да се печатат на Linoprint L и да се довършват автоматично на ECS C. Има възможност и двете машини да работят независимо. Благодарение на уникалното си съчетание от опции, производителите на етикети получават висока гъвкавост и могат да намалят престоя на техниката докато използват предимствата на ценово ефективни решения.“

Gallus работи в близко сътрудничество с Heidelberg за разработване на бъдещата си гама цифрови решение за печата на етикети в областта на управлението на работния процес, предпечата и управлението на цветовете

Източник: labelandnarrowweb.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.