HP Indigo WS6600 инсталирано в Стара Загора

3933
HP Indigo WS6600 инсталирано в Стара Загора

В края на 2013 г. 3Print инсталира първата си ролна цифрова машина в България. Мятото е „Печатница 2М“ ООД Стара Загора, а моделът HP Indigo WS6600.

 

11_e34g 

/на снимката: Любомир Митев, управител/

 

Печатница 2М е специализирана в производството на ролни етикети с високо качество. Технологията, по която работим, е ролен офсет като едновременно с това предлагаме много довършителни процеси – топъл печат, релефен печат, ситопечат, сито-релефен печат, различни лакове и др. Приблизително 60% от продукцията ни е за винарската и високоалкохолната промишленост, а останалата част е предназначена основно за козметичната индустрия. Изискванията и очакванията на клиентите от тези сегменти са изключително високи по отношение на качеството и възможностите за облагородяване на етикетите.

 

Тенденциите, които се забелязват при потребителите на етикети, са:

  • възможност за печат на къси серии и малки тиражи на приемливи цени.

  • вариативност и честа смяна на дизайна на етикетите, без това да води до допълнително оскъпяване и разходи за подготовки, клишета и т.н.

  • възможност за персонализация и брандиране на продукцията.

  • възможност за изработване на един реален отпечатък за одобрение преди печат.

 

 

Анализирайки различните технологии за печат на ролни етикети, отчитайки горните тенденции, решихме да инвестираме в цифрова печатна машина със следните аргументи:

  • цифровата технология вече заема сериозно място в промишления печат

  • предлага изключително качество на печат с постоянство в ретиражите, напълно компютъризиран контрол на процеса на печат с елиминиран субективен фактор

  • възможност за работа върху всички познати медии

  • ниска себестойност на продукта, няма разходи за макалатури и настройка за печат, минимално време за преминаване от един тираж в друг.

 

 

А защо инвестиция точно в HP Indigo WS6600?

Знаете, че полиграфистите са традиционалисти и аз смятам, че тази машина е технологично най-близо до класическия офсет от всички познати за мен цифрови машини. Всъщност 3Print бяха достатъчно настоятелни и най-убедителни в представянето на машините си и възможностите им. И не само това. Често в запитванията, които получаваме, от нас очакват оферта за офсетов печат и „индиго“ печат, което като че се превръща в нарицателно за цифровия печат.

Пускайки в експлоатация цифровата печатна машина HP Indigo WS6600, Печатница 2М, предлага нови възможности на пазара:

 

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВО НА ПЕЧАТ

висока разделителна способност, непрекъснат контрол на цвета, пълна повторяемост на печата във времето и различните тиражи, печат върху всички познати материали за самозалепни етикети.

 

МИНИМАЛНИ РАЗХОДИ

няма разходи за подготовка, филми, клишета и материал за пробни, честите промени на етикетите и тяхното съдържание не се отразяват на цената.

 

 

ГРУПОВО ПЕЧАТАНЕ

опцията групово печатане, дава възможност да се напечатат няколко проекта (етикети от серията) в един тираж, което е невъзможно в конвенционалния печат.

 

ЕДИН ОТПЕЧАТЪК

изработването на пробен печат и прототипи е лесно и достъпно за тези, които все още не са сигурни в дизайна. Ще доставим един отпечатък с различни варианти на дизайна, до вашето бюро.

 

БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ В ТИРАЖА НА ЕТИКЕТИТЕ

няма минимални изисквания за броя на етикетите, можете да съберете отделни заявки от една серия и ще получите групова цена.

 

БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ В ДИЗАЙНА НА ЕТИКЕТИТЕ

няма ограничение на цветовете и използваните ефекти от дизайнерите, приемете броя цветове като нещо безплатно. Можем да създаваме последователност от различни изображения през цялата ролка в един тираж.

 

НЕОГРАНИЧЕНИ МАРКЕТИНГОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ

възможност за честа смяна на дизайна, насочен към различни таргет пазари и региони, възможност за вариативност на дизайна за проучване на пазарите и то без допълнително оскъпяване.

 

 

 

ПЕЧАТ НА ПРОМЕНЛИВИ ДАННИ

номериране, променливи баркодове, персонализация, брандиране за конкретен клиент и други променливи данни.

 

НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕТАЛИЗИРАНИ ЦВЕТОВЕ

директен печат върху метализиран материал осигурява неограничен брой цветове на един етикет.

 

ПЕЧАТ ВЪРХУ ВСИЧКИ ПОЗНАТИ МАТЕРИАЛИ

технологията позволява печат върху всички познати материали без значение дали е самозалепваща медия, много дебел картон, много тънко фолио и много важно печат върху всякакви метализирани медии.

 

 

Нашето търсене винаги е било в посока създаване на висококачествен продукт за точно определени сегменти от пазара на ролни етикети. В тази връзка смятам, че инвестицията в цифрова печатна машина HP Indigo WS6600 е правилно решение. Тя е естествено продължение на нашата философия, защото предлага нови неограничени възможности за реализация на идеите на нашите клиенти и, не на последно място, все по-приемливи цени на крайния продукт.

 

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.