iModela – най-евтиният 3D принтер досега

5915

Машината е производство на Roland и цената й е около 977 американски долара.

Roland DG представиха най-достъпния 3D принтер на пазара iModela iM-01. В него е вложен 25-годишният опит на компанията в областта на 3D технологията. iModela е лесен за употреба уред, който може да стои на бюрото ви, използва USB интерфейс и може да обработва разпространени материали като восък, пяна, мека дървесина и пластмаса.
 
iModela

„Цифровите устройства промениха начина, по който правим много неща и продължават да играят важна роля в живота на хората по целия свят”, каза продуктовия мениджър на Roland DG Midori Sugiyama. „С iModela творците по целия свят могат да реализират най-новаторските си идеи, дори ако нямат опит с подобни технологии. Те могат да използват iModela, за да правят форми, пробиват дупки и да гравират. С тази машина 3D моделистите и любителите могат да изработят прецизно и най-сложните си проекти.

Машината се продава заедно със софтуера за дизайн iModela Creator. Той е цялостна система за производство на широка гама продукти от медальони и ключодържатели до малки фигурки и аксесоари за къщички за кукли и модели на влакчета.

Инструментите за рисуване позволяват на потребителите да създават по-сложни проекти. Работната среда на програмата е лесна за употреба, дори за неопитни потребители. След като заредите материала за работа, iModela възпроизвежда дизайна с висока прецизност. Можете да го видите в действие тук.

Източник: rolanddg.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.