iPrint Pure 3D – нов материал за триизмерен печат

1902

Търговците на хартия Antalis McNaughton пуснаха в продажба iPrint Pure 3D, полипропиленов материал с дебелина 500 микрона, предназначен за възпроизвеждане на триизмерни изображения.

iPrint Pure 3D

Върху материала може да се печата с мастиленоструйна технология с UV сушене, печатната технология на HP Indigo, ситопечат, сух офсет, цифров офсет, топъл печат. Също така, медията може да се реже, бигова, лепи и да се използва в други довършителни процеси. Според Antalis McNaughton, iPrint Pure 3D е подходящ за печат на изделия, които трябва да привличат вниманието, като табели, знаци, плакати, както и продукти с по-малки размери. Материалът има структура, наподобяваща пчелна пита и съдържа лещи, чието разположение създава усещане за дълбочина. Това позволява да видите 3D ефекта, независимо от какъв ъгъл гледате отпечатъка.

Chris Green, маркетинг мениджър в Antalis McNaughton, коментира: „Триизмерният печат може да създаде илюзия за дълбочина, която помага за привличане на клиентите. Това работи особено добре в точките на продажба – критична зона за вземане на решения, където привличането на вниманието на потребителите е решаващо. Затова вярваме, че iPrint Pure 3D ще накара дизайнерите, специалистите по реклама и собствениците да преосмислят начина, по който да използват 3D визуални ефекти в ценово ефективни маркетингови кампании.”

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.