Katana Canvas Bright White и Natural White – нови арт-материали за инк-джет печат с воднобазирани мастила.

1721

Качество Made in Germany и специална цена от 12.95 лв./кв.м. без ДДС през февруари.

Канавата (или канавацата) е материал, идентичен с използваният от художниците за рисуване с маслени бои. За да може да се използва за мастиленоструен печат, върху канавата е нанесен специален слой, който осигурява моменталното изсушаване на мастилото и позволява печат с висока резолюция и ярки и наситени цветове.
Специфичната текстура е особено привлекателна за печат на арт-фотографии, портрети, пейзажи, репродукции на картини. Тя превръща дори обикновената, ежедневна фотография в произведение на изкуството, придава и излъчването на картина.

Основните приложения са две – декоративно (Decor) и артистично (Fine Art).
Разликата основно е в срока на използване – при декоративните приложения обикновено е достатъчно разпечатката да издържи без видими промени около 2-5 години, докато при артистичните приложения, изискването е много по-строго – животът на една FineArt разпечатка се очаква да е десетилетия.

Katana Canvas Bright White е материал, предназначен основно за декоративни приложения, при които се изисква яркобял цвят на основата, и за целта се използват оптични избелители.

Katana Canvas Natural White е истински FineArt материал, който е с неутрално pH и не съдържа оптични избелители, лигнин и др. вещества, които може да причинят преждевременно състаряване на изображението.

И двата материала са изработени от смес памук/полиестер, която осигурява здравина, еластичност и дълговечност.
Матовият финиш е чудесен, когато е необходимо изображението, а не материалът, върху който е отпечатано, да доминира възприятието.

Разбира се, в определени случаи е необходим сатенен или гланцов финиш – за тази цел, а и за изключително важната допълнителна защита се предлагат три вида лак за инк-джет канава Hahnemuehle Varnish.

Мат, сатен или гланц – без значение какъв е базовият материал за печат, след лакиране получавате желания от вас финиш, плюс защита от надраскване, отпечатъци от пръсти, влага и агресивни газове във въздуха, УВ лъчи.

Katana Canvas Bright White и NaturaL White са подходящи за всички видове мастиленоструйни принтери с мастила на водна база – dye или pigment – Epson, HP, Canon, Encad, Roland …

Поддържат се на склад в България от FACTOR.BG в следните ширини на ролките: 43.2см (17″), 61см (24″), 1118см (44″) и 152.4см (60′). Всички ролки са с дължина 15 метра.

За консултации относно продуктите или управлението на цвета при печат:
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738 700

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.