KBA купи германски производител на печатни машини

2406

KBA предприе нова стъпка към диверсификация на дейността си като купи дял от 85% в германския производител за системи за директен печат върху стъклени и метални опаковки Kammann Maschinenbau.

Kammann Maschinenbau

Предишната сделка на KBA беше закупуването на италианския производител на флексопечатни машини Flexotecnica през февруари. Изпълнителният директор на KBA Claus Bolza-Schünemann коментира през миналия месец, че компанията ще търси начини да купи производители в „обещаващи сегменти на печатната индустрия.“

„Искаме да разширим позицията си на растящия и добре развит пазар за опаковки и Kammann е компания ориентирана към малка, но печеливша ниша на пазара“, коментира маркетинговия директор на KBA Klaus Schmidt. Kammann произвежда офсетови и ситопечатни машини за директен печат върху стъклени бутилки, метални и пластмасови опаковки, CD-та и DVD-та и гъвкави материали на тясна ролка. Модулните им машини могат да бъдат окомплектовани с решения за печат с метално фолио, цифров печат и преге.

Според KBA компанията е световен лидер в печата върху стъклени опаковки за козметичната индустрия и производителите на напитки. Kammann, е основана през 1955, има 175 служители и генерира оборот от 30 милиона евро годишно.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.