Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

KBA обяви умерена печалба

1372

В духа на предварителните данни, за които писа printguide.info, германският производител на печатна техника Koenig & Bauer AG публикува финансовите си резултати за 2009

Въпреки значителното влияние на икономическата рецесия и структурните промени в печатната индустрия върху печатния сектор, KBA отчете печалба за 2009. Компанията успя да оптимизира производството си спрямо намаленото търсене без да натрупва дългове. Бързите мерки за намаляване на разходите помогнаха на компанията да превърне загубите от 79,9 милиона евро от 2008 в печалба от 8,7 милона евро през 2009.

Търсенето на продуктите на подразделението за ролни и специални преси на KBA продължава да намалява, което намалява натоварването на фабриките на компанията във Вюрцбург и Франкентал. Въпреки това звеното е генерирало оперативна печалба от 31,8 милиона евро(печалбата за 2008 е била 108,5 милиона евро). Приходите са предимно от продажба преси за печат на продукти с високо ниво на сигурност и от сервизни дейности.

Производствените мощности на KBA в Германия и Чехия също не са били натоварени в началото на годината и мерките за преструктурирането им не са дали резултати преди второто шестмесечие. В резултат звеното за производство на листови преси е генерирало загуби от 23,1 милиона евро. Въпреки това, според KBA тези загуби са по-малки от очакваните, и значително по-малки от загубите от 188,4 милиона евро за предишната година. Целта за 2010 е звеното да приключи без загуби.

Източник: www.kba-print.de
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.