Manroland Sheetfed намалява работното време заради спад в поръчките от Китай

1608
Manroland Sheetfed намалява работното време заради спад в поръчките от Китай

Manroland Sheetfed съкрати работното време на около 800 работници и служители в завода в Офенбах.

манроланд

 

Намаленото работно време се отнася за всички дейности на компанията, освен за тези, за които има законови пречки да се наложи. Намаляването на работното време е резултат от спад в поръчките от Китай, според вестник Frankfurter Rundschau. Информацията от вестника е, че работното време ще е намалено поне до края на юни.

Обичайното работно време може да бъде възстановено веднага щом компанията отчете повишаване на поръчките във втората четвърт на годината. Очаква се тогава да се прояви ефекта от представената през ноември 2014 печатна машина Roland 700.

Предишният период с намалено работно време в Офенбах продължи почти три години и завърши през юни 2011. Това е първият подобен случай след като компанията беше купена от Langley Holdings през 2012 и преструктурирана така, че да завършва без загуба при едва 100 продажби на печатни машини годишно.

Източник: Manroland Sheetfed
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.