Manroland web systems с линии за довършителни операции за дигитални машини

914

Фирмата представи новото си оборудване в завода си в Аугсбург (Германия). Оборудването е предназначена за работа с дигитални машини, печатащи вестници или книги.

web system

Линията предназначена за производство на вестници е наречена FoldLine, а тази за производство на книги-FormerLine.

FoldLine позволява производството на вестници във всички стандартни формати (tabloid, broadsheet, Berlin). Линията може да бъде свързана директно с дигитално оборудване или да работи автономно. Също така тя е подходяща за производството на брошури, списания и др. Максималната ширина на медиите, с които работи оборудването е 1060мм., а максималната му скорост 300 м/мин. Производителността на линията достига 2700 вестника broadsheet с обем 32 стр. или 14000, 16-странични за час.

На FoldLine могат да бъдат обработвани тиражи в порядъка на 100 екземпляра един след друг, практически без машината да се спира, дори и количеството на листовете в списанията да се различава.

FormerLine е линия е предназначена за довършителни операции на книги. Тя също може да бъде използвана, както в комплект с дигитално оборудване, така и автономно. На презентацията в Аугсбург първо били пуснати 100 книги с формат 240х190 мм (всяка книга съдържа 38 коли по 8 страници) и почти веднага след това и без ръчна намеса пуснали 300 екземпляра от 42 странично списание (7 коли по 6 страници) с размер 230х334 мм.

Източник: printdaily.ru
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.